Hihetetlenül pontos lesz az iWatch

HusztiD 2014.03.13. 14:32 Apple 7 hozzászólás 1 072

Egyelőre csak a találgatások mennek az Apple készülőfélben lévő okosórájáról. Nem tudja senki sem, hogy az mikor fog jönni, pontosan hogy fog kinézni és azt sem, hogy tulajdonképpen mire lesz használható. Az eddigi pletykák alapján elsődlegesen majd az egészségi szintünk felmérésére használhatjuk az órát, hogy ezen felül mit kezdhetünk még vele, azt egyelőre nem tudjuk. Viszont a legújabb hírek szerint nagyon precíz lesz a készülék.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy hivatala a mai nap folyamán nyilvánosságra hozott egy Apple által benyújtott szabadalmat, ami akár az állítólagos iWatch-ra vonatkozhat, amely hihetetlenül pontos adatokat képes majd adni a felhasználójának. Az új kütyü elvileg tudni fogja majd a pontos tartózkodásunknak a helyét, ezen felül pedig egy nagyon bonyolult algoritmus segítségével kiszámolja, hogy éppen hány lépést tettünk meg az adott útvonalon. Továbbá azt is képes megmondani, hogy hagytunk-e ki lépéseket vagy sem. Ez azért lehet érdekes, ugyanis a legtöbb lépésszámlálót vagy a csuklóján, vagy a cipőjére szerelt chip segítségével viseli az ember és ez sokszor pontatlan is lehet. Az Apple által leírt szabadalomban ezt a kiegészítőt bárhol használhatjuk és a bonyolult matematikai számításoknak köszönhetően a hardver el tudja dönteni, hogy mi ténylegesen megtettünk-e egy lépést avagy csak a karunkat lóbálgattuk helyette. A cupertinó-i vállalat programozói remek munkát végeztek a leírás alapján, ugyanis az új szabadalomban foglalt eszköznek mindenféle bonyolult feltételnek kell megfelelnie a pontos adatok közlése miatt.

Vélhetően ez a szabadalom az Apple okosórájában fog helyt kapni, nem pedig egy külön kiegészítőként. Mellesleg ti használtok valamilyen hasonló kiegészítőt a sportoláshoz (Nike+ FuelBand, Polar, stb.)?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

 1. Applefan - 2014.03.13. 16:57

  Az iwatch Bluetooth on keresztül kapcsolódik majd az iPhone hoz?

 2. Qpack - 2014.03.13. 18:01

  Valoszinu, hogy nem kabellel.

 3. iGen - 2014.03.13. 18:09

  “Egyelőre csak a találgatások mennek az Apple készülőfélben lévő okosórájáról. Nem tudja senki sem, hogy az mikor fog jönni, pontosan hogy fog kinézni és azt sem, hogy tulajdonképpen mire lesz használható.”

  Akkor mi a fenéről is szólnak ezek a cikkek itt hétről hétre?

 4. akira - 2014.03.13. 20:04

  “Akkor mi a fenéről is szólnak ezek a cikkek itt hétről hétre?”

  A talagatasokrol :)

 5. Márk - 2014.03.14. 08:15

  Az lesz itt a baj, hogy minden már bluethooton keresztül fog működni… A watch is a carplay is.. Ez igenyelni fogja a folyamatos bluethoot használatot telefonon, ami a szegényke akksit mégjobban enni fogja. Járjunk ezekután töltővel a zsebünkbe?
  Mit gondoltok?

 6. Csaba - 2014.03.14. 22:22

  Az nem lehet hogy az uj iPhone-ban lesz ilyen hardware? Lesz kepes erre?

 7. Noi - 2014.03.15. 07:03

  Én Nike sportwatch-t használok futáshoz, szívesen vennén, ha az iwatch valami hasonló lenne plussz funkciókkal kibővítve.

Szólj hozzá Te is!