Az Apple változtatott a visszatérítési politikáján

HusztiD 2014.03.13. 12:51 Apple, Egyéb 6 hozzászólás 798

Ha mostanában rendelünk az Apple hivatalos oldaláról egy terméket és figyelmesek vagyunk, akkor észrevehetünk egy kisebb változást, amely a visszatérítésre vonatkozik. Korábban ha rendeltünk mondjuk egy telefont, akkor arra az almások 30 nap visszaküldési garanciát adtak. Tehát 30 naptári napon belül kicserélhettük a terméket, ha az valamiért nem tetszett nekünk, illetve ha valamilyen hibája volt. A mai naptól hatályba lépő új szerződési feltételek a régiek maradtak, viszont a 30 napos határidőt lecsökkentették 14-re. Mindezt Amerikában változtatta meg az Apple, ugyanis például Magyarországon az internetes vásárlásról külön van egy törvény. Ez alapján az interneten vásárolt terméket 8 munkanapon belül visszaküldhetjük a feladónak, amelyet köteles cserélni vagy visszafizetni annak az árát. Hogy erre a változtatásra miért volt szükség, azt nem tudjuk, de ezentúl érdemes lehet ezt észben tartani ha éppen kint tartózkodunk és onnan rendelünk. Szoftverek esetén egyébként az Apple akkor cserél vagy utalja vissza annak az árát, ha azt nem bontottuk ki, ellenkező esetben rajtunk maradhat a megrendelt program.

Jártatok már úgy, hogy az Apple.hu-ról rendelt dolgaitokat vissza kellett nekik küldeni? Ha igen, akkor mi volt a baj?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Anonim - 2014.03.13. 13:05

    Örülök hogy legalább a visszajelzéseket olvassa a szerkesztőség, gondolok a Tim Cook rezidencia cikkre. :D:D
    Egyébként szerintem túlzás a 30 napos garancia, mivel az Apple egyre nagyobb, egyre több olyan emberhez is eljut, akik ezzel csak visszaélnének…

  2. jani_ka - 2014.03.13. 13:42

    Németben mindenre 14 nap van ezen semmilyen cég nem tud vâltoztatni

  3. snw - 2014.03.13. 14:19

    Nekem csak pozitív tapasztalatom van Velük. Elég sok dolgot rendeltem már és csak 1x volt gond. Egy nem túl olcsó MBP tokot rendeltem aminek csúnya volt az egyik része, illetve hullámos. Késő délután beszéltem velük telefonon és másnap délelőtt már nálam volt az új. (Hollandiából küldték)

  4. London Boy - 2014.03.13. 14:49

    Karácsonyra kaptam egy retinás iPad minit és a töltő be nyomot a hatúlján két kis melyedést. Visszakűldtük nagyon hamar hoztak egy újat de ennek is be van nyomódva de ez nem feltünő! :)

  5. Jimmy - 2014.03.13. 18:42

    Haha! Nekem 4-szer cserélték a telóm. Elégedett voltam a szolgáltatással,csak az iPhone minőségével nem! Én nem is veszek többet neten Apple terméket. Sajnos a tömegtermelésnek hála,minden terméket muszáj tüzetesen átvizsgálni,mivel én különösen érzékeny vagyok a minőségre. Részben ezért is választom Apple termékeit. És emiatt volt a sok csere. :(

  6. strucc007 - 2014.03.13. 20:39

    @Jimmy: nekem 3x cserélték anno az iPhone-n, viszont az iPad-emnek semmi baja, szerencsére.

Szólj hozzá Te is!