Fény derült az iBeacon részleteire

HusztiD 2014.02.26. 08:53 Apple, Egyéb, iPhone 3 hozzászólás 919

Még január végén adtunk hírt arról, hogy új fizetési módszeren dolgozik az Apple, amit az iBeacon segítségével akar részben megvalósítani. Most pedig a vállalat titokban kiadott néhány specifikációt az új jeladóról, hiszen már elindult a MFi programja.

Már eddig is tudtuk, hogy az iBeacon a Bluetooth LE-n (Low Energy) fog működni, tehát a vezetéknélküli szabvány egy kevésbé energiaköltséges változata lesz, hogy ne merüljön le olyan hamar a készülékünk. Ezen felül pedig az Apple kizárólag jóváhagyott gyártók termékeit fogja használni, akik Made-for-iPhone (MFi) minősítést kapnak majd. Ez egyrészt azért lehet jó, mert a különféle cégek jobban össze tudnak dolgozni a vállalattal, továbbá pedig egy jól felépített rendszer kaphatunk ezáltal, hiszen csak megbízható gyártók szállnának be a piacra. Érdemes tudni, hogy az iBeacon csakis az Apple eszközeivel lesz kompatibilis, különféle Androidos készülékekkel pedig nem.

Tulajdonképpen mire is jó ez az iBeacon? Ha elmegyünk egy bevásárlóközpontba, ahol vannak ilyen jeladók, akkor célirányosan kaphatunk hirdetéseket vagy ajánlatokat a legújabb akciókról, termékekről. Ezen felül a jövőben akár fizethetünk is általa, így se készpénzre, sem pedig bankkártyára nem lesz szükségünk. Ha pedig otthon használnánk, akkor a jeladó érzékelné, hogy éppen hol tartózkodunk éppen, így például a szobába belépve beállítaná az ideális hőmérsékletet és bekapcsolná akár a kedvenc zenénket is egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Cydie - 2014.02.26. 16:41

    És máris meg lenne oldva az ujjlenyomatos fizetés. Nem kéne a kasszán lévő vevőegységre tenned az ujjad, hogy attól félj rossz kezekbe kerül, hanem a saját telefonoddal fizethetsz biztonságosan. Well done Apple. És még néhányan azt mondják, nincs innováció… Haha, az a baj ilyen borúlátó emberek mindig lesznek…

  2. strucc007 - 2014.02.26. 17:34

    Ez mind szép, de ezzel párhuzamosan az ujjlenyomatos azonosítást is biztonságosabbá kellene tenni…

  3. LiEuTeNaNt - 2014.02.26. 21:23

    Nem tudom mennyire biztonságos a touchID, de nekem nagy tetszik, hogy az AppStore-ban tudok vele jóváhagyni, remélem fizetésre is alkalmas lesz a közeljövőben!

Szólj hozzá Te is!