Biztonságosabb lett az Apple ID hitelesítése

HusztiD 2014.02.21. 18:44 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 919

Korábban már több felhasználó is jelzett a vállalat felé, hogy szeretné, ha egy fokkal biztonságosabbá tennék a vásárlást az iTunes Store-on keresztül. Ha az elmúlt órákban véletlenül nézegettétek az Apple oldalán a gyakran ismételt kérdéseket, akkor észrevehettétek, hogy azt némileg módosították az Apple ID-ra vonatkozóan.

Az új változtatás arra jó, hogy ha egy új telefonon aktiváljuk az ID-nket, majd vásárlunk vele, akkor a jelszavunkon kívül egy négyjegyű kódot is be kell írnunk, amit korábban vagy SMS-ben, vagy a Find My iPhone app segítségével kaptunk meg. Ez abban az esetben nyújt nagy védelmet a felhasználók számára, ha például az új készülékünk illetéktelen személyek használják és tudják a jelszavukat, ugyanis akkor képesek vásárolni más emberek fiókjával, nem beszélve arról, hogy akár bizonyos adatokhoz is hozzájuthatnak.

Eddig az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Írországban, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban volt elérhető a két lépcsős hitelesítés, most azonban újabb hat országgal bővítették azt, amit az alábbi linken tekinthettek meg. Sajnálatos módon Magyarország még nincs köztük, de reménykedjünk, hogy a közeljövőben a mi piacunkon is pótolja az Apple a hiányosságokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. Motyon - 2014.02.23. 07:39

  Tehát program letöltésekor mostmár 2 szart kell beírni? Eddig is kegyetlenül idegesítő volt hogy egyet kellett, így meg aztán pláne. Bár nekem a jailbreak automatikusan kitölti a jelszót.

 2. Dani - 2014.02.24. 08:28

  Motyon!
  Lehet hogy en vagyok tevedesben, de a jelszot ki lehet kapcsolni a telefonon, hogy ne kelljen semmit beirnod.
  Akkor pedig nem kellene a jailbreakkel tokolni annyit :D
  De szoljatok ha nem igy van

Szólj hozzá Te is!