Az Apple elkezdte visszadobálni a Flappy Bird klónokat

Skarp 2014.02.18. 12:01 Apple, Játékok 0 db 619
Az Apple elkezdte visszadobálni a Flappy Bird klónokat

Bozóttűzként futott körbe a mobilos játékokkal foglalkozó portálokon a hír, hogy az Apple nem fogadja a továbbiakban a Flappy Bird sikerét meglovagolni próbáló copycatek alkalmazásait. A nagy port kavart játék fejlesztője, Dong Nguyen a hónap elején vetette le alkotását az App Storeból, annak ellenére, hogy csak a reklámbevételekből napi 50 ezer dollárt keresett. A másolók sokszor annyira sem tartották tiszteletben az eredetit, hogy bizonyos grafikai elemeket is egy az egyben átemeltek, mint a Flappy Bee esetében.

Az először a TechCrunch által lehozott hír arról számolt be, hogy egy Flappy Dragon nevű alkalmazását feltölteni próbáló fejlesztő elutasító levelet kapott a vállalattól, mondván alkalmazásával egy befutott játék sikeréből próbál hasznot húzni, így megsértve az App Store Review Guidelinet, ami a hamis, csalásgyanús és félrevezető alkalmazások elbírálásáról rendelkezik.

A furcsa részlet, hogy ennek ellenére az olyan, korábban felkerült játékok, mint a Flappy Fish, a Flappy Plane, a Flappy Pig vagy a Flappy Puppy maradhattak az áruházban, vélhetően csak azért, mert még a szigorítás előtt átcsusszantak az ellenőrzésen. Nem valószínű egyébként, hogy sokáig maradnak, az Apple nem a következetlenségéről híres.

Mi sem vagyunk hívei az elvtelen, haszonszerzési célzatú másolásnak, de nekünk is vannak kedvenceink: leginkább a Nice Guy “szubkultúrán” élcelődő Flappy Fedorát és a Putyinon Szocsi kapcsán gúnyolódó Vladibirdöt élveztük a legjobban. Ezek csak böngészőből játszhatóak – készítőik jól láthatóan csak a nevettetni akartak, mintsem más szellemi termékeiből gyarapodni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!