Smart Dock – új kiegészítő a láthatáron?!

HusztiD 2014.02.05. 08:47 Apple, Egyéb 1 db 459

Hétvégén már beszámoltunk arról, hogy a nyomásérzékeny iPad már tervben van az Apple-nél, hiszen elfogadták a terveket. Most egy újabb 2012-ben benyújtott szabadalmat fogadtak el, amit leginkább Smart Dock néven lehet emlegetni.

A most elfogadott találmány nem másról, mint egy dokkolóról szól, azonban nem egy átlagosról. Az Apple már korábban kitalálta a Smart Dock ötletét, amivel egyszerre tölthetjük a készülékeinket, illetve az adatokat szinkronizálhatjuk általa. Mindezekhez nincs szükségünk kábelekre, csupán magára a dock-ra. Az új ketyerében elvileg helyet kap majd egy processzor, memória, belső táp és pár szenzor egyaránt.

A Smart Dock elvileg érzékelné, hogy éppen mit szeretnénk a telefonunkkal. Ha kijelzővel lefele rakjuk rá az iPhone-t, akkor automatikusan elkezdené azt tölteni, viszont ha a hátlapjával rakjuk rá, akkor tölti és egyben szinkronizálja az adatokat a két készülék. Ezen felül az sem lenne mindegy, hogy éppen vertikálisan, avagy horizontálisan raknánk rá az iPhone-okat. A szabadalomban jól leírták, hogy ha két telefont teszünk megfelelő elhelyezéssel a dokkra, akkor adatátvitelt is végrehajthatunk a két készülék között (AirDrop).

Hogy lesz-e ebből valami vagy sem, azt még nem lehet tudni, viszont az Apple már erős érdeklődést mutat, hogy a termékeibe integrálja a napelemeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2014.02.05. 09:57

    Az alap koncepció nagyon hasonlít a Microsoft Surface-re. Nem arra amit most neveznek annak hanem a régebbi asztal méretű kütyüre.

Szólj hozzá Te is!