Már az USA is az Apple-től követelőzik

HusztiD 2014.02.03. 20:20 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 537

Amikor az Apple betört az elektronikus könyvek piacára, akkor sokan gondolhatták, hogy ez is egyfajta megváltás lesz a könyvek piacának, mint az iTunes Store a zenéknek. Sajnálatos módon az Amerikai Egyesült Államok ezt másképp látja, hisz szerintük az országuk legnagyobb számítástechnikai vállalata milliós károkat okozott az e-könyvek eladásaival.

Az államok és fogyasztók ügyvédei kénytelenek beperelni az Apple-t, ugyanis szerintük a cég 280 millió dollár kárt okozott emidáig azzal, hogy rosszul árazta be az elektronikus könyveket, így a cég veszteséget okozott a kiadóknak és szerzőknek. Ezt mivel sem tudják jobban igazolni, mint azzal, hogy a kiadók korábban már felhívták a cég figyelmét az alulárazott könyvekre. Az eddig okozott anyagi károkon felül összesen 840 millió dollárt követelnek, hisz a jövőbeni hiányokat is meg akarják téríttetni a vállalattal. Érdekességképp az e-book, zene, film és szoftvereladások 2012-ben 12.9 milliárd bevételt hozott a cégnek, ami akkor 8.2 százalékot tett ki a cég összes bevételéből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Boxoló - 2014.02.03. 21:00

    1 milliàrd nem tètel az Apple-nek…
    Mièrt van elàrazva? Egy kèzzel foghatò könyv igen is legyen dràgàbb, papír, nyomda festèk, elôàllítàs,fel ès le a kamionra, stb..ki a polcra. Egy e-book meg legyen csak olcsòbb!

  2. Építész - 2014.02.04. 14:51

    Ezt magyarázza már el valaki mert nem fogom…
    Az Apple magától nem hinném hogy kiadott volna könyvet.
    Itt nem az van h az Apple egy összegben megvásárolta a jogokat, majd mikor látták h megy a piac akkor vissza a babaruhát ?
    Nem értem… Ha valaki ismeri a hátterét mondja már el …

Szólj hozzá Te is!