Cserélhető optikákkal érkezhetnek a jövő iPhone készülékei

iMann 2014.01.29. 18:30 Apple, iPhone 8 hozzászólás 1 349

Az Appleinsider egyik friss bejegyzéséből kiderült, hogy az Apple dolgozik a mágnesesen rögzíthető külső optikai lencséken. Az IT óriás nemrég az Amerikai Szabványügyi Hivatalnál két új szabadalmat is bejegyeztetett.

Az egyik a hátlappal együtt cserélhető lencserendszert vázolja fel, míg a másik a készülékekre rögzíthető külső optikákat mutatja be. A legérdekesebb ez utóbbi, hiszen az Apple elképzelése szerint a kamera köré, a hátlapban mágneseket szerelnének fel, melyek segítségével a külső egyéb szabványos kiegészítők könnyedén rögzíthetőek lennének a készülékekre.

Ez hasonlóan működhetne, mint az iPad táblagépek esetében a Smart Cover is, ahol szintén mágnesek segítségével érték el, hogy a védőtok mindig a megfelelő helyre illeszkedjen és automatikusan, könnyedén és elegánsan eltávolítható vagy felhelyezhető legyen.

Persze kérdéses, hogy az Apple ezen szabadalmát a valóságban is meg fogja-e valósítani, hiszen a Sony vagy épp a Carl-Zeiss már rendelkezik hasonló megoldásokkal. Vajon újabb szabadalmi pereknek nézünk majd elébe?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

 1. borzika00 - 2014.01.29. 19:01

  Már létezik ilyen lencse, csak nem az Apple gyártotta, hanem a Rollei… Ugyanilyen hogy van egy tok, és a tokra lehet rácsavarni. Nekem is van olyan lencsém…

 2. R_alf - 2014.01.29. 19:16

  olyat is csinaltak, hogy egy öntapados femkarikat kell felelyezni a kamera köre, es arra illeszkedik magnessel a lencse
  vagy az olloclip amit a sarkara kell racsusztatni, nekem is van es nagyon szuperal

 3. Sipos Gabor - 2014.01.29. 21:11

  Évek óta lehet már ilyet kapni mar 12$-tól mindenféle kínai rendelős oldalakon egész jó minőségben, nekem is van és elégedett vagyok vele.

 4. Gabo - 2014.01.29. 22:50

  A femkarikas verziot hasznalom i5 on es qrva jo.

 5. Fehérsólyom - 2014.01.30. 22:22

  Nem tartom valószínűnek hogy ezt meglépik az Almáék, bár nem volna rossz. Sok más hiányosságot kéne pótolni inkább. Egyébiránt, ezek a mágneses megoldások tönkrevágják az iránytűs navigációt. Lehetetlen ugyanis semlegesíteni ezen erősmágnesek hatásat, a nehány centiméterre lévő iránytűre vonatkozólag. Az viszont szégyen hogy ilyen dolgokra szabadalmat adnak. Nem kitalálni nehéz a dolgokat, – arra egy hulye is képes, – az a lényeg hogy ki tudja működőképesre megalkotni.

 6. Djc - 2014.02.01. 18:28

  Szkeptikusoknak üzenném az apple már több nyilatkozatában elmondta sok már feltalált létező szabadalmat, eszközt használnak fel az innovációjuk során. Nem ertől lesznek egyediek. Hanem attól hogy töleteseítik és egyszerűen, jól használhatóvá teszik azokat.

 7. ElHentel - 2014.02.17. 08:27

  Solyom, elektronmagnessel megoldhato.. Ha nincs aram alatt akkor nem magnesezodik

Szólj hozzá Te is!