Hollandiában is adatközpontot építhet az Apple

iMann 2014.01.23. 18:25 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 324

A holland iPhoneclub beszámolója szerint Apple közeli informátorok azt rebesgetik, hogy az amerikai nagyvállalat Európában is felhúzna egy újabb adatközpontot. Az új központ várhatóan a Hollandiában található Eemshaven városában kerülne megépítésre.

Eemashaven azért is tűnik ideális helynek az Apple számára, mivel itt találkozik az Európát az USA-val összekötő óriási transzatlanti optikai kábel is. A Google-nek már jelenleg is van egy közel 10 ezer négyzetméteres központja a területen, míg az Apple állítólag fontolgatja, hogy saját létesítményét is felépíttesse.

Az adatközpont várható költségei nem ismertek, azokat csak megbecsülni lehet a Microsoft szintén az adott területen épített központjával, melynek összköltsége 2 milliárd euró (2,7 milliárd dollár) volt. Az Apple adatközpontja amennyiben felépülne, várhatóan 150-200 új állást is teremtene.

Az Apple számára a terület az optikai kábel mellett azért is lehet fontos, mert már az összes központjában 100 százalékosan megújuló energiaforrást használnak. Ez Hollandiában, a rendkívül szeles vidékeken szintén kivitelezhető lenne hatalmas szélturbinák felépítésével, melyből jelenleg is található jó pár a területen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. strucc007 - 2014.01.24. 10:03

    Nem csak ezek miatt fontos Hollandia. Ott van az Apple Store Európát kiszolgáló bázisa is.

  2. Dabosi János - 2014.01.24. 13:18

    ez nem a microsoft központja ez a RWE széntüzelésü hőerőmüve ami németországot szolgálja ki

Szólj hozzá Te is!