A mai nap megkezdődött Kínában az iPhone 5S/5C forgalmazása

iMann 2014.01.17. 20:26 Apple, iPhone 2 hozzászólás 555

A mai napon az Apple megkezdte az iPhone 5S és iPhone 5C készülékek forgalmazását Kínában. A partner ezúttal a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile lett, mely több, mint 780 millió előfizetővel rendelkezik. Tim Cook a mai napon Pekingbe utazott, hogy részt vegyen a rajton.

A China Mobile vezető a 4G/LTE technológiák fejlesztésében, 2014-re a vállalat a kínai városok több, mint felében kívánja már elérhetővé tenni 4G-s szolgáltatását, így nem meglepő, hogy hatalmas népszerűségnek örvendenek már most az Apple mobiltelefonjai.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója már nagyon sokszor megemlítette, hogy rendkívüli lépésnek tartja az Apple és a China Mobile közötti megállapodást, hiszen óriási hatással lehet majd a pénzügyi eredményekre.

Kínában egyébként az Apple-nek 10 áruháza is van, valamint már eddig is árusítottak iPhone készülékeket a China Telecom és a China Unicom mobilszolgáltatóknál. Ezen szolgáltatók összes ügyfélbázisa viszont csupán 420 millióra tehető, így valóban nagyok az elvárások az eladásokat illetően.

Valóban van hova erősödnie az Apple-nek Kínában, hiszen jelenleg az eladásokat tekintve csupán az ötödik helyen áll az amerikai óriásvállalat, melyet megelőz a Samsung, a Lenovo, a Huawei és a Yulong is.

Tim Cook egyébként a mai napi rajton a China Mobile vezetőjével, a Hszi Kuo-hua-val a vásárlók számára aláírásával is ellátta az iPhone készülékeket, melyek minden bizonnyal hamarosan a különböző aukciós oldalakon is fel fognak tűnni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. Építész - 2014.01.18. 09:23

  A kínai piac számai azért borzasztóak…
  Egy baromi nagy piac…
  Úgy látom, hogy az Apple nagyon függ ettől a piactól…

 2. jani_ka - 2014.01.19. 06:17

  ha az Apple-nak Kinában hamarosan
  megszámlálhatatlan boltja lesz utána
  már nem törödik majd europával és a
  többiekkel és nehogy leromoljon majd
  a minöség észrevétlenül :)

Szólj hozzá Te is!