“A Google innovatívabb, mint az Apple” – állítja Walter Isaacson

iMann 2014.01.17. 19:29 Apple, Egyéb 16 hozzászólás 549

Gondolom többeknek ismerős Walter Isaacson. Ő az írója Steve Jobs élterajzi könyvének. Az író nemrégiben a CNBC amerikai televíziós csatorna adásában nyilatkozott, és kerek-perec kijelentette, hogy szerinte a Google lényegesen innovatívabb cég jelenleg, mint az Apple.

Sajnos sokan félreértik azt, hogy azért mert ő írta meg Steve Jobs életrajzát, biztosan rajong az Apple-ért. Rajong, de nem feltétel nélkül. Állítása szerint a Google azáltal, hogy számos olyan szolgáltatást biztosít, mely az emberekre minden nap hatással van szerte a világon sokkal innovatívabbá teszi jelenleg. Isaacson szerint a Google az élet minden területén ott van, kapcsolódik szinte az összes technológiai eszközünkre és folyamatosan új lehetőségeket kínál a felhasználók számára.

A Google folyamatosan megújul és új lehetőségeket is kínál, melyek ösztönzik a többi vállalatot is, hogy akár a televízióiparban, akár az autóiparban, stb. is új lehetőségeket biztosítsanak a vásárlóknak.

Az író szerint a másik probléma, – mellyel nyíltan támadta az Apple jelenlegi vezetőjét – hogy Tim Cook lehetne sokkal merészebb is, de szerinte sokkal inkább a biztonságra törekszik, szemben Steve Jobs üzletpolitikájával. Való igaz, hogy az állóvizet nehéz felkavarni jelenleg, de ne felejtsük el, hogy Tim Cook ebben az évben számos újdonságot ígért.

Ti hogy látjátok? Valóban kezd kicsit ellaposodni az Apple?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

16 hozzászólás

 1. TabletTarto - 2014.01.17. 19:41

  Sajnos igen, mert több mint 3 éve semmi újdonságot nem tett le az asztalra.
  Nincs innováció csak a már meglevő termékeket ráncfelvarja. Igaz még mindig jobb mint a konkurencia, csak az “innováció meg az a zöld gyep csak az hiányzik”. :)

 2. Carlo - 2014.01.17. 21:09

  Van, amikor a minőség fontosabb mint az innováció. Van mikor az innováció a készülék rovására megy. Lásd galaxy s4. Számtalan felesleges szenzor. Én is megvettem, de a nagy újdonság után, az összes szenzor ki van kapcsolva és kaptam egy dögledező androidot. Tehát inkább azt mondom, fenébe az innovációval, nekem a megbízhatóság kell. Vagy legyen valami megbízható és innovatív egyben.

 3. Tuba - 2014.01.17. 21:40

  @Carlo: ott a pont!

 4. Carlo - 2014.01.18. 00:16

  Mintha beleverték volna az emberekbe, hogy az innováció a fontos. Teljesen mindegy a minőség, legyen valami új,és durranjon nagyot. Okos szemüveg? Aztán mit csináljak vele? Bár ha már itt tartunk, lehet, hogy nem vagyok naprakész, de az 5s-en kívül melyik telefon tud 60fps-ben rögzíteni?

 5. Awesome_1995 - 2014.01.18. 01:29

  120 fps*

 6. Majom Hal Béka - 2014.01.18. 02:26

  A Nokia megbizhato telefonokat csinalt, de kellett az Apple forradalma. Most eltelt azota 7 ev, es meg mindig ugyanazt az uveglap es femlap koze bujtatott keszuleket adjak el, csak upgrade-elik. Ne legyetek ennyire elfogultak, az iro kritikaja epito jellegu, es escez csak az o allaspontja.

 7. LALI - 2014.01.18. 08:31

  (Goole) :D
  Imann a Google-re gondoltál?

  Az APPLE-l semmi gond nincs, hogy jelenleg csöndben vannak az a vihar előtti átmeneti csend!
  A durranás később jön! :)

 8. Építész - 2014.01.18. 09:19

  Túl komoly és sok a konkurencia.
  Az Apple kezd egyedül maradni a sok droid közt.
  Igazából a legfőbb baj ott van, h az Apple hordozható cuccait szórakoztató központnak, játékszernek nézik és használják az emberek.
  A PC világban mindenki piszkosul örűlt h nincs változás. Jó volt az XP és a Win7 is ahogy volt. Persze aki a gépekkel dolgozik, az nem szereti ha mindíg újítanak. Személyszerint én is jobban örülök ha minden ott van ahol volt, és nem kell újat megszoknom.
  Az OS X 10.9 is hozott pár olyan dolgot amitől falra mászok, és anyázok miatta h miért nem hagyták úgy a francba ahogy volt.
  Az iphone esetében is még a 6.x es IOS-t használom.
  Ugyanis nekem fontosabb, hogy minden ott van ahol volt, és nem kell újabb marhaságokkal kínlódnom…

 9. Tibcsó - 2014.01.18. 09:34

  Szerintem azért a minőség fontosabb mint az innováció! Nem azt mondom, hogy nem kell de szerintem vagyunk ugy egy páran, hogy inkabb minőség fontosabb az adott dolognál és ne az hogy a legtrendibb legyen meg azonnal! Hiszen most nézzük a 5S-t mindenki azért van oda…. mar be harangozzák a 6-os iPhone…. oke hogy az Apple haladni akar de ezzel a fogyasztót arra akarja sarkalni, hogy folyamatosan cserélje a telefonját pedig régen nem ilyen felfogással voltak… mindig a fogyasztó érdekeit néztek most meg a legnagyobb probléma az hogy be előzze a Samu-t és kidobni újabbnál újabb dolgokat… iOS 7 gyerekek nem vagyok maradi de akkor kellet volna kidobni hogy ha mar tökéletes az összes eszközre!! Azért szerintem az Apple mar reg nem a fogyasztók érdekeit tartják szem előtt, hanem hogy a Samu-t le előzze a piacon….. ami szeretnem a ügyfelek rovására megy!! Google az meg egy olyan cég akivel a versenyt sose fogja tudni fel venni szerintem, mert ott folyamatos az innovatívitas!

 10. TabletTarto - 2014.01.18. 11:54

  Számomra az innováció új termék bevezetése és nem ilyen kis dolgok, mint pl: a kamera 120fps. Na ez hiányzik már sok éve az almánál.

 11. aggressor - 2014.01.18. 12:00

  minőség és a megbízhatóság a fontos… minek a sok szetye-mutya, azok csak játszódni való gyerekeknek.

 12. Zalán - 2014.01.18. 13:14

  Mindenek előtt érdemes visszatekinteni: az Apple hardvergyártó elsősorban, igaz, saját maga írja a szoftvereit is. A Google elsősorban szoftvereket ír és ezt sokkal rugalmasabban lehet megtenni, mint hardvereket gyártani. Az Apple inkább forradalmi készülékeket gyártana, míg a Google a szoftverek terén erős. Én mindkét céget imádom, mert fantasztikus dolgokkal ajándékozták meg az emberiséget! Semmi érzelmét nem làtom velük kapcsolatban az ócsárolásnak, talán még az összehasonlításnak sem.

 13. Krisz - 2014.01.18. 18:24

  A 120fps tényleg nagyon üt. Nekem i5 van, ott is támogatott a 60fps, amit imádok, mert a hagyományos 30fps borzasztóan élvezhetetlen, darabos a felvétel. Aki eddig csak 30-ast látott, az talán nem is érti miről beszélek. Ki kell próbálni! Na persze az alap video rögzítőbe még nem tettek be kapcsolót. Hiba! Időzítő? Még mindig nincs, hiba! Felbontás állítás fényképnél és videónál? Naná, hogy nincs. Az ilyen apróságokkal tudnak felhúzni. Hogy nem gondoltak még ezekre a fejlesztők? Szeretem az ios-t, de ez mind alap beállítás és nincs. Vér ciki, mikor az androidos kollégák oltanak ilyen apróságok hiánya miatt, és tök jogos, h egy 200e ft-os telefonban ez már az ios1-nél alap kellett volna hogy legyen.

 14. Fehérsólyom - 2014.01.18. 20:56

  De az sem rossz, ha minőségben, megbízhatóságban, és persze használhatóságban innovatív valaki.
  A jól átgondolt apróságok, melyek gyakran hiányoznak, fontosabbak lennének.
  Inkább ilyeneken kéne a fejeket törni, nem pedig azon, hogy a mi rendszerünk is olyan csupa színes foltból áljon, mint a Windows 8. Kis fehér felismerhetetlen ábrával mindegyik színes folt közepén. Brrr…

 15. Poke maki - 2014.01.19. 05:40

  Szerintem életforma, életstílus meg alkat kérdése, hogy ki van oda az innovàcióért és ki a megbízhato, tartós dolgokért. Engem jobban vonz, hogy a család óssze eddigi iPhone-ja műkódik, 4s fölé még nem léptunk, mert teljesen kielgítik az igényeinket. 2 iPad, iMac meg egy iBook.
  Mind működik, berölti a szerepét, mért cserélnénk le?
  Ha nem kapja el az embert a hype, akkor nagyon szerethető cuccokat kínál az Apple. Az meg nem vonz, hogy a google ezentúl pl. A hűtőszekrényemben is tudjon keresni,
  Amúgy az egész iparágra jellemző “innováció” inkább csak cifrázása a meglévő dolgoknak.
  Tim Cook meg nem új kütyüre fókuszált, hanem a megegyezésre a kínai szolgáltatóval. Más ú, másfajta siker.

 16. iMarc - 2014.01.20. 18:33

  És ezek tükrében is csak Almás terméket veszek. Szal a Google valahol elbaszta nemdebár?

Szólj hozzá Te is!