Wozniak szerint az Apple-nek együtt kellene dolgoznia a Google-lel

Dan 2013.11.04. 21:46 Apple, Egyéb 16 hozzászólás 806

Az Apple-társalapító a BBC-nek adott interjú során úgy fogalmazott: ha még mindig a cupertinoi vállalat tagja lenne, már biztosan fejet hajtottak volna egyik legnagyobb riválisuk előtt.

Steve Wozniak vélhetően korántsem átgondolt kijelentését azzal indokolta, hogy az Apple bár piaci pozícióját tekintve továbbra is előkelő helyen áll a tech-vállalatok képzeletbeli ranglistáján, igazi erejét azonban csak egy a Google-höz hasonló vállalat együttműködésével tudná megmutatni.

Woz szerint radikális fejlesztésekre van szükség, bővíteni kellene a vállalat intelligens asszisztense által igénybe vehető szolgáltatások körét, s nem utolsó sorban a hordozható technikai eszközök nyújtotta előnyökre, újításokra koncentrálni. Mint ismeretes a Google, illetve a Samsung már régóta ezen az úton jár, elég csak a Google Glass-ra, vagy a dél-koreaiak nemrég piacra került Galaxy Gear okosórájára gondolni – mondta Wozniak, aki hozzátette, titkon abban reménykedik, hogy előbb-utóbb az Apple partnerségre lép a keresőóriással.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

16 hozzászólás

 1. TabletTarto - 2013.11.04. 21:57

  Minden tiszteletem Wozniaknak, de ő nem igazgatónak való.
  A jövő a óra szerű számítógépeké.
  A Samu meg a Google próbálkozásai gyerekcipőben járnak.
  Abban Woznak igaza van, hogy a Sirit kell fejleszteni, mert óra szerű számítógépet szóban kell irányítani.
  Ha ezt megoldják akkorát durran mint az első iPhone.
  2013.11.04. Nem kérek jogdíjat :) tessék megcsinálni!

 2. Xavier - 2013.11.04. 22:33

  Szegény Woz, nem tudom mit szívott, mikor ilyen balgaságokat beszél..

  A Gear még a Samsungot kedvelő réteg szerint is egy nagyon gyenge eresztés.
  A Google Now meg max arra jó, hogy lezabálja az akkut, értelmes használatra nem alkalmas (a kikapcsolásával nyertem plusz fél nap üzemidőt a Note 2-mön, köszi, de ilyen frenetikus innovációkra nincs szükségem és szerintem az Appe usereknek sem).

 3. Xavier - 2013.11.04. 22:38

  No meg ha jól emlékszem volt elég szoros partnerség az Apple és a Google között, sőt a Google pár vezetője az Apple igazgató tanácsának is tagja volt.

  Egész jó kis partnerség volt, legalábbis a Google azóta is örül annak, hogy időben értesültek az iPhone fejlesztéséről és szemrevételezhették a prototípusokat, így azt okosan le tudták másolni és saját megoldást kiadni.

  Lehet, hogy az Apple nem nagyon kíván a jövőben ötleteket és megoldásokat kínálni a konkurensének….

 4. Béci - 2013.11.04. 23:27

  Az a baj hogy nem sok az ötlet. . Bár iPhone 6 bán mar csak lesz valami . Mostmár mutatni kell valamint

 5. Bristol - 2013.11.05. 05:50

  “-Val” és tényleg ;0) ez az a hiba ami félre érthető hisz nem a helyesírás híánya a legnagyobb gond benne ;0) hacsak nem szabolcsi a srác ;0) (deviszont avval…)

 6. magerhun - 2013.11.05. 07:28

  Ez kész őrület már… Mi a fene van az Apple-el??? Ezt nem gondolhatja komolyan Wozniak! Nevetséges…

 7. Bristol - 2013.11.05. 12:12

  Egyébként a fuzió egyátalán nem butaság ha belegondoltok! Csak hát komoly morális kérdéseket dob fel ;0) ha ott mindenkinek lenne annyi esze és elkötelezetsége, hogy tökéletesen egy hajóban evezzenek, félelmetes dolgok születnének ès mi nagyon jól járhatnánk.

 8. Martin - 2013.11.05. 15:18

  Tenyleg elfogyott az otlet az Apple nel ugyhog eggyaltalan lesz iphone 6?Mert mar en se tudok otletet mondani amikor nagyon sok otletem szokott lenni?

 9. attila - 2013.11.05. 15:57

  Szerintem az lenne a legjobb ha az apple a google az android és a windows összefognának csinálnának egy saját nagyvállalatot és a termékeikbe beleraknának egy kicsit a régi sajátosságukbol mondjuk egy olyan telefont aminek ez a tipikus samsung formája van de mkndjuk olyan főgomb mint az apple nek vagy hasonlok mer külön külön is jok de eggyütt hibátlanok lennének

 10. q - 2013.11.05. 18:18

  valaki dugja már vissza ezt a dagadt bohócot a frigyládába, és vigyék vissza a szent földre, ahonnan jött! (és ezzel politikailag korrekt voltam)

 11. KT - 2013.11.05. 18:26

  Attila és azok a személyek akik azt mondták hogy egyesülnie kéne az Apple-nek, Google-nek és az összes többi szoftver illetve/vagy telefon gyártó cégnek. Gondolj/Gondoljatok bele HA csak 1 cég uralná a piacot mi lenne. Arany áron adna készüléket, PC/MAC-et stb. Semmi értelme nem lenne. Annak lenne ha 1-1 vállalat egyesülne TALÁN! Csak az Apple gondolkodásmódja az, hogy legyen egyedi prémium minőségű. Ha egyesülne a “kereső óriással” a riválisával akkor nagy előnyre tenne szert a GOOGLE. Azonban az Apple elég kevés szabadalomra tenne szert. Tehát nem lenne érdemes fuzionálnia az Apple-nek és a GOOGLE-nek.

  U.I.: Attila, Bistrol: semmi értelme nem lenne fuzionálniuk az óriás cégeknek mert nekik az a gondolkodás módjuk hogy minél több hasznot huzzunk es dagadjon a pénztárcánk.Őket az nem érdekli hogy neked/nektek/nekünk egy fullos telefont kiadjanak mert akkor nem vennél újat. A technológia fejlődik folyamatosan és a számítástechnológia. Folyamatosan adagolva adják át a telefonokat stb-ket hogy legyen piac és legyen vásárló.

  Üdv: K. T.

 12. Ferenc - 2013.11.06. 00:32

  A Googlnak az adatgyűjtéssel voltak, számomra nem tetsző dolgai, ami a sajtóban is olvasható volt! Ők nem változtattak ezzel kapcsolatban! Az Apple ez ügyben azonnal elnézést kért és javított a szoftverein. Többek között ezért a hozzáállásért döntöttem mellettük és tértem át erre a platformra. Ha összeállnak a Google-val, amint tehetem áttérek más rendszer programra minden téren! Legalább az adatbiztonság látszatát szeretném meglátni “a nagy felhőben”
  !

 13. Bristol - 2013.11.06. 03:14

  Ha nem érdekük akkor külön külön és egyben sem érdekük ;0)
  Azt gondolom, hogy ha mindenki egyesülne az jó nagy hűlyeség lenne. Woz azért gondolhatott a goglira mert ott is rengeteg energiát fektettnek az technologiák kifejlesztésébe. Ezt összekapcsolni lenne értelme HA ;0) olyan lenne a világ…

 14. Kri$$$ - 2013.11.06. 08:03

  Attila, a tipikus Samsung formának egy körberajzolt iphone az alapja

 15. franco - 2013.11.07. 06:05

  Wozniak = Ember nélküli Daikin :)

 16. attila - 2013.11.09. 08:12

  Ja igy jobban belegondolva tényleg hülyeség lenne. A másik meghogy az apple mégis csak apple ami mamár egy színvonal.lehet hogy vannak nála jobbtelefonok laptopok stb. De ezt mégus csak jobban szeretik mert ez olyan mint a kocsiknál. Ha én a porscet szeretem akkor lehet hogy csinálnak mondjuk egy mazdat ami jobb teljesitményre a porscenál de mégis a porscet veszem mer azért a porsce mégis csak egy porsce

Szólj hozzá Te is!