Heti összefoglaló: Tim Cook és az iPhone 6

Dan 2013.11.03. 21:12 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 904

Mozgalmas hét van mögöttünk ez nem vitás: Tim Cook hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre vadonatúj termékkategóriával rukkol elő a vállalat, időközben iPhone 6-ról vizionáló elemzők bukkantak fel, de kiderült például, hogy az űrszürke (asztroszürke) és a kék iPhone a legkelendőbb, míg néhány iPhone 5S pedig gyári hibával került a boltok polcaira. Ezek voltak a hét legolvasottabb hírei.

Kasszasiker lesz az iPhone 6

Az Apple-elemző Gene Munster legalábbis ezt jósolja, mi több, a szakember úgy véli, jövőre már egészen biztos, hogy jóval nagyobb kijelzővel szerelt iPhone-ok is piacra kerülnek. A kijelentést arra alapozza a piaci változásokat kutató szakértő, hogy nagyon sok olyan felhasználó van, és vélhetően még lesz is, akik nagyobb méretű kijelzővel bélelt iPhone-ra vágynának, éppen ezért a vállalat előbb-utóbb kénytelen lesz ilyen irányú hagyományaival is felhagyni, és a jól bevált 4 coll helyett (vagy mellett) jóval nagyobb iPhone-okat is piacra dobni.

Ezért nem készített aranyszínű iPadet az Apple

Meglehetősen egyszerű okok miatt nem készült aranyszínű változat az újabb iPadekből: állítólag nem mutatott olyan jól ez a szín a táblagépeken, mint az új telefonokon.

Vadonatúj termékkategóriával készül jövőre az Apple

Meglepő válasszal szolgált az Apple-vezér a tegnapi aktuális negyedévre vonatkozó pénzügyi beszámoló során feltett elemzői kérdésre, miszerint voltaképp mikor számíthatunk majd teljesen új termékkategóriára. Tim Cook elmondása szerint az Apple mostanra megérett arra, hogy egy új termékvonalon is piacra lépjen, ám erre leghamarabb csak jövő ősszel kerülhet sor.

Páratlan sikerű start-upot nyitottak izraeli kiskatonák, mert megunták a várakozást a buszokra

Rendkívül sikeres startup-pá nőtte ki magát néhány hónap alatt négy frissen leszerelt izraeli fiatal internetes vállalkozása, amelybe azért fogtak, mert megelégelték, hogy sokáig várakozzanak az autóbuszokra. NetBus néven dobtak piacra egy okostelefon-alkalmazást, amely megmondja, hogy egy adott megállóba mikor ér oda az autóbusz.

Apple: gyári hibás néhány iPhone 5S akkumulátora

Az említett problémával rendelkező készülékek akkumulátorának feltöltése drasztikusan több időt vesz igénybe, ha pedig fel is töltődtek, rendkívül gyorsan lemerülnek. Adta hírül a The New York Times, Teresa Brewer, az Apple szóvivőnője által megosztott hivatalos információkra hivatkozva. A sajtónak adott tájékoztatás szerint az Apple már megkezdte a probléma elhárítását.

Az űrszürke és a kék iPhone a legkelendőbb

A CIRP legfrissebb piackutatási eredményéből kiderült, főként két színt keresnek leginkább a fogyasztók: az iPhone 5S-ből az űrszürke, míg a plasztik változatú iPhone 5C-ből pedig elsősorban a kék dominál, a vásárlók mintegy 27 százaléka választotta ezt a modellt, míg előbbit 43 százalékban.

Bivalyerős lett az iPad Air

Az új iPad Air gyakorlatban nyújtott teljesítményéről eddig nem sokat lehetett tudni, a legújabb tesztekből azonban kiderül, szinte alázza a régebbi iPadeket az Apple legújabb üdvöskéje.

Elérhetők a Telekom új, korlátlan telefonálást kínáló lakossági Next csomagjai

A Magyar Telekomnál elérhetők a korlátlan beszélgetést és SMS-eket, továbbá 4G-s mobilinternetet és készülékkínálatot tartalmazó új Next M, Next S és Next XL Aranytárskártya díjcsomagok.

Kamerateszt: szinte alázza az új iPhone 5S a 41 megapixeles Nokiát

A Laptopmag által készített legfrissebb kameratesztből kiderül, szinte mindenben jobbnak bizonyult az iPhone 5S-ben található 8 megapixeles modul a Nokia 41 megapixeles csodájával szemben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

4 hozzászólás

 1. Martin - 2013.11.05. 15:21

  Nem nagyon kene nagyobb kijelzoju iPhone mert az telefon bem Tablet vagy iPad!

 2. Zolee - 2013.11.06. 00:03

  iphone 4s-me van. Ez az 3,5″ gyalázatosan kicsi! Igenis kell nagyobb, de nem olyan, mint az 5-ös iphone.

 3. Ghx - 2013.11.06. 19:16

  Ha van színes iphone akkor mièrt ne lehetne nagyobb is??? Èn támogatnám ;)

 4. Miki - 2013.11.06. 22:13

  Nekem is 4s-em van! Bőven elég, de azért egy 4,3″ az nem lenne rossz :)

Szólj hozzá Te is!