Az Apple figyelme már az iPad és a Mac készülékek felé fordult

KeleMan 2013.09.12. 20:49 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 1 185

Hiába, ilyen az ember. Ami tegnap még újdonságnak számított, ma már közel sem az. Az egy éves felfokozott várakozás után, – mivel mindenki megismerte az új iPhone 5C és iPhone 5S készülékeket – a figyelem középpontjába már a várva várt új iPad és Mac készülékek kerültek.

Az iPhone és iOS 7 bemutató után persze az Apple figyelme is az új termékek köré összpontosul majd, melyet várhatóan októberben mutatnak majd be. De mire is számíthatunk a jövő hónapban?

OS X Mavericks

Az Apple a legújabb asztali operációs rendszerét még a 2013-as WWDC megnyitóján mutatta be, amiből azóta megérkezett a hetedik fejlesztői változat is. Az új OS X 10.9-es rendszer számtalan új funkcióval gazdagodik majd (iBooks, Térkép), valamint főleg fejlett technológiákkal, melyek az energiagazdálkodás terén hoznak majd látványos fejlődést, főleg a hordozható MacBook készülékeknél.

Új Mac-ek

Az Intel legújabb “Haswell” processzorát már megkapta a MacBook Air készülék. Októberben pedig szinte biztosan ezekkel a processzorokkal szerelik majd fel a MacBook Pro készülékeket is. Természetesen jön majd az új, látványos redizájnon átesett Mac Pro is, valamint elképzelhető, hogy új iMac és Mac Mini készülékeket is kapunk, de ezek csupán ráncfelvarrások lesznek.

Vékonyabb iPad, jobb iPad mini

Az ötödik generációs iPad táblagép is a küszöbön várja a bebocsátást, mely az időközben kikerült képek alapján jóval könnyebb, karcsúbb és vékonyabb lesz elődjeinél. Szinte biztos, hogy érkezik az iPad mini 2 is, azt azonban sűrű homály övezi, hogy vajon megkapja-e majd a Retina kijelzőt a második generációs kistestvér. Az iPhone 5S készülékben bemutatkozott A7-es processzor miatt pedig biztossá vált, hogy az iPad már az A7X-es központi maggal fog érkezni.

Apple TV

Az tisztán látszik, hogy az Apple a hobby-projektként kezelt kis fekete dobozkáját is megújítja, azt viszont nem tudni, hogy csak szoftveres, vagy hardveres fejlődést is láthatunk majd. A nagyképernyős valódi Apple TV-t pedig el kell felejteni. Ilyen biztos nem lesz. Egyelőre…

Összegezve a dolgokat, ebben az évben még számos újítást fogunk az Apple-től kapni. Az előző évet nézve, amikor október 16-án tartották az iPad keynote-ot és október 23-án érkeztek meg a táblagépek, most is hasonló menetrendre számíthatunk.

Talán október 14…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. László - 2013.09.12. 21:06

    Már kérdeztem, de mindegy. Várható lesz iPad 5-höz Touch ID?

  2. Sipos Gábor - 2013.09.12. 21:37

    Azaz….touch ID es szines műanyag hátlap csak hogy könnyebb legyen…..hahahaha

  3. Blabla - 2013.09.13. 10:02

    Jön az iPad C :D

Szólj hozzá Te is!