Itt az Opera vadonatúj böngészője iPad-re

Dan 2013.09.10. 10:28 Apple, Programok 3 hozzászólás 1 165

Hétfőn mutatta be legújabb WebKit-alapú kimondottan iPad táblagépekre szánt böngészőjét az Opera. “A böngésző amit az iPad megérdemel.” Ezzel a mondattal nyitotta a hétfői sajtótájékoztatót az Opera Software, legújabb alkalmazásuk hivatalos megjelenésének apropóján.

A Coast névre hallgató újdonság egy WebKit-alapú, elsődlegesen a gesztusokra épülő minimalista böngésző alkalmazás, mely lényegesen elkülönül az eddig megjelent iPad-re is letölthető szörf-appoktól. Az Opera újdonsága számos beépített gyorsbillentyűvel rendelkezik, amelyek segítségével pillanatok alatt váltogathatunk a megnyitott lapok között, illetve ugyanilyen könnyedén vissza is térhetünk egy már korábban bezárt oldalhoz (ehhez egyébként a “most recent” gombot, míg előbbihez a “home” billentyűt kell választani).

Az alkalmazással megnyitott weboldalaknál az oldal címére (elérhetőségére) vonatkozó mező, illetve a keresés normál esetben rejtett állapotban van, így ezek megjelenítéséhez mindössze csak egy lefelé söpréses ujjmozdulat szükséges. A fejlesztők elmondása szerint így lényegesen több terület jut a megnyitott lapnak, amely így még inkább egy digitális újság formáját kelti. A Coast projekt vezetője, Huib Kelinhout által megosztott információk szerint az új böngésző elsődlegesen a jövő termékeit szolgálja majd, így az újdonság vélhetően nemcsak kizárólag iPad-re lesz elérhető. Nektek, hogy tetszik? Kipróbáltátok már?

Opera Coast web browser (AppStore Link) Opera Coast web browser
Fejlesztő: Opera Software ASA

Besorolás: 17+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

3 hozzászólás

 1. Mrk - 2013.09.10. 11:18

  Kipróbáltam,a szklásos hatásvadász cucc 2 percig érdekes aztán rájössz h használhatatlan és sok funkció hiányzik is belőle.

 2. Stefan - 2013.09.10. 12:05

  A telepíthető alkalmazások közül a Mercury a legjobb böngésző IOS-re!
  Ez tény, mely nem képezi vita tárgyát.
  :)

 3. Ádám - 2013.09.10. 16:03

  Tetszik, de az új iOS7-es Safari szerintem sokkal meggyőzőbb. Androidon tuti befut :D

Szólj hozzá Te is!