Jöhet az ujjlenyomat-olvasóval ellátott világítós Home gomb

KeleMan 2013.09.09. 17:04 Apple, iPhone 12 hozzászólás 2 219

Már csak egyet kell aludnunk ahhoz, hogy megtudjuk az Apple vajon milyen újdonságokat fog az iPhone 5S készülékbe pakolni. Sokan egy duplamagos A7-es processzort, LTE-Advanced hálózati támogatást, több memóriát, továbbfejlesztett Siri-t, 12MPx-es kamerát, NFC modult és persze az új iOS 7-es rendszert várják.

Sokan azonban úgy vélik, hogy az Apple végre bemutatja majd az új ujjlenyomat-olvasóval ellátott Home gombot is, amely segítségével lényegesen könnyebbé válhat az autentikáció. Legyen szó vásárlásról, alkalmazások letöltéséről, jogosultságkezelésről, ez a fajta azonosítási eljárás nagyon jól jönne az új iPhone modellnél. Nem beszélve arról, ha ezt az Apple valóban zökkenőmentesen megoldaná, akkor új távlatok nyílnának az üzleti felhasználás során is.

Martin Hajek népszerű dizájner már meg is alkotta a szimplán “Gyűrűk Ura”-ként emlegetett koncepcióját, melyben megpróbálja bemutatni, hogyan is nézhetne ki az Apple megoldása. Elképzelései szerint az Apple a Home gomb körül egy vékony, világító peremet hagy majd, amely felelős lesz az ujjlenyomatok beolvasásáért. Ez egyfajta gyűrűként fog majd felvillanni, de anyagát tekintve még a dizájner is ötletel, szerinte üveg vagy valamilyen fém jöhet szóba.

És hogy mindez egyáltalán miért is jöhet szóba? Nos elég ha megnézzük a kiszivárgott dobozképeket az állítólagos iPhone 5S készülékhez, valamint nem árt ha figyelembe vesszük az Apple által hivatalosan kiküldött meghívóképeken a színes köröket és gyűrűket…

Persze még nem tudni biztosan az Apple hogyan is implementálja ezen technológiát, hiszen az is lehet, hogy az előlapon az égvilágon semmi különbség nem lesz a korábbi generációkhoz képest. Holnap azonban minden kiderül, addig is álljanak itt a koncepció képek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

12 hozzászólás

 1. Kisdodo - 2013.09.09. 17:07

  Jólenne az ujjlenyomat olvasó az 5s ben!

 2. Laci - 2013.09.09. 18:15

  Minnél többet beszélnek róla annál kiváncsiabbak leszünk.
  Kell ennél jobb reklám valaminek?

 3. Miholkamaria Mária - 2013.09.09. 18:21

  Már alig várom

 4. scamp - 2013.09.09. 18:43

  Ha beleteszik és így fog kinézni, akkor jöhet.Nem veszítene eleganciájából és egyszerűségéből, abszolút nem csicsás, bazári, amitől eleinte kicsit tartottam.
  Ha már beleszerelik, akkor esetleg más funkcióval is felvértezik a kis gombot, illetve a körülötte lévő fényt vajon?
  Figyelemfelkeltésre, emlékeztetésre is szolgálhatna.

  • HaIN - 2013.09.09. 20:32

   Ja csak ki lehessen kapcsolni, ha nem szükséges, mert ezt a Sony az Xperia eszközöknél nagyon elrontotta

 5. OrsosVinetouuu - 2013.09.09. 18:53

  Talán a közepén a lekerekített négyszög helyes autentikációt követően smile-re vált, ha meg nem ok akkor halálfejre :))

 6. Antal Péter - 2013.09.09. 20:19

  Hát ha kajak ez lesz akkor nagyot fogok csalódni.. Mi értelme van az ujjlenyomatolvasónak??? A parasztvakítás a szarszung dolga nem az apple-é…

  • q - 2013.09.10. 11:24

   hát azér… ha nem basznák el, és mondjuk nem kéne minden home gomb megnyomás előtt az ujjamat törölgetni h. beolvassa a lenyomatot, és úgy egyáltalán érzékelné rendesen, akkor ennek még haszna is lehet, nem úgy mint a legyezős telefonfelvevésnek vagy annak az egyszerre zeneüvöltetésnek. már előre látom, talán 1-2 év mulva amikor a cigánynak is lesz pénze ilyenre (bár a hozzájutás módja az ő esetükben általában nem ez) és majd bandába tömörülve még hangosabban élvezhetjük a gettózenét jihá

 7. Szexuális Zaklatás Panda - 2013.09.09. 20:21

  A home gomb felulete nem tapogatja le a teljes ujjlenyomatot…

 8. Fecc - 2013.09.09. 20:52

  Sziasztok! Annyi itt folyamatosan a “ha “az Apple hazatajan,hogy mar faradok bele..minek ez az allando titkolozas,azon tul,hogy persze a piac,meg stb.nem ertem:( mi egyszeru felhasznalok csak talalgatunk,mi lesz,hogy lesz..tenyleg faraszto,evekig,honapokig huzzak a madzagot a sok millio orr elott,erthetetlen:( no mindegy,en kezdek leszokni a napi blogokrol,hirekrol! Nincs ertelme. Feltetelezesek,talalgatasok,dobjak ki a piacra nyiltan a koncepciokat,s majd eldonti bevezeteskor (esszeru idon beluli) a nep,tetszik vagy sem. De ez..ez borzaszto..

  Mindenestre persze en is kivancsian varom az 5s-t,meg az ios 7-et,az ujjlenyomatos home gombot,a 12megas kamerat,de kulonosebben nagy durranasra nem szamitok. Minden midegy,fasult varakozas ez..

  Na sziasztok!

 9. CEB - 2013.09.10. 07:36

  Alig varom mar nagyon tetszik!

 10. q - 2013.09.10. 11:29

  amúgy: “Sokan egy duplamagos A7-es processzort, LTE-Advanced hálózati támogatást, több memóriát, továbbfejlesztett Siri-t, 12MPx-es kamerát, NFC modult és persze az új iOS 7-es rendszert várják.” ha csak ennyi lesz, márpedig félek csak ennyi lesz, akkor ez szerény véleményem szerint kevés is lesz.

Szólj hozzá Te is!