Itt a MixBit, a Youtube-alapítók új oldala

Dan 2013.08.16. 23:09 Apple, Programok 6 hozzászólás 1 426

MixBit néven indította el régóta pletykált új közösségi videós oldalát a Youtube egykori alapító párosa. Az új szolgáltatáshoz természetesen új app is dukál, melyből az iOS változat elsőként vált elérhetővé az App Store kínálatában.

Chad Hurley és Steve Chen még áprilisban (egészen pontosan április 1-jén) Twitter-en hintették el legújabb kezdeményezésük terveit, akkor azonban még valószínűleg kevesen gondolták azt, hogy a készülő szolgáltatás egyszer tényleg megvalósul.

Néhány napja azonban hivatalosan is elindult a MixBit, és ezzel együtt kezdetét vette egy vadonatúj közösségi “mixelős” szolgáltatás, a MixBit-hez ugyanis a Youtube-hoz hasonlóan az oldal felhasználói adják a tartalmat, de a feltöltött videókat nem csak megoszthatjuk,hanem szerkeszthetjük és összemixelhetjük például egy másik júzer által feltöltött klipekkel.

Az új szolgáltatáshoz tartozó mobilalkalmazás elsőként iOS felületre jelent meg, mely az Instagram és a Vine-hoz hasonlóan lehetővé teszi a rövid klipek rögzítését, szerkesztését, majd azok megosztását az oldal használóival. A lényegi különbség azonban az, hogy a MixBit esetében sincs szükség saját anyag feltöltésére, ugyanis az oldalon található tartalmakhoz bárki hozzáférhet és kedvére módosíthatja is azokat. Az alkalmazással maximum 16 másodperces videókat vehetünk fel, amit ezt követően mások klipjeivel is összefűzhetünk, az így elkészült mű pedig akár 1 órás is lehet.

Az új közösségi szájt egyelőre vegyes fogadtatást mutat, bár láthatóan egyre több tartalom kerül fel rá. Az oldalhoz tartozó alkalmazás használatához iOS 6-ot futtató iPhone, iPad vagy iPod Touch-ra van szükség. Ti kipróbáltátok már?

MixBit - Collaborative Video. (AppStore Link) MixBit – Collaborative Video.
Fejlesztő: MixBit, Inc.

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

6 hozzászólás

  1. AppleUser #1 - 2013.08.17. 00:17

    Nem rossz cucc…. Majd megkísérlem letölteni miután helyrejön a telefonom :)

  2. Ervin - 2013.08.17. 08:08

    Én is kipróbálom miután megjavult az ájfónom : )

  3. Henrik - 2013.08.17. 08:55

    Használnám, ha lenne rajta magyar cucc

  4. Kiko - 2013.08.17. 10:27

    Isteni szerelmes lettem bele :D

  5. Berry - 2013.08.17. 14:01

    Azért egy rendes iPad verzió nem ártott volna…

  6. Silverss - 2013.08.20. 14:55

    Mibaja az iPhoneotoknak?

Szólj hozzá Te is!