Térképen az újbudai intézmények, események

Helme 2013.08.04. 18:57 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 461

Augusztus 20-ától Google-térképen is elérhetők lesznek a XI. kerületi közintézmények, események és vállalkozások. Az önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a térképes “kisokosban” óvodák, szakrendelők, posták, kulturális események, rendezvények szerepelnek majd, a kerületi kereskedők és szolgáltatók pedig maguk is bővíthetik az adatbázist.

A fejlesztéstől a helyi turizmus, valamint a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor fellendülését várja Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester, aki szerint a térinformatikai rendszer informálja, segíti az újbudaiakat és a kerület iránt érdeklődőket.
Az önkormányzat portálján keresztül elérhető térkép segítségével útvonalat is lehet tervezni, szeptembertől pedig megjelennek majd a kerületi kerékpárutak és lehetőség lesz képeket, videókat feltölteni.

A kerület további fejlesztési tervei között szerepel, hogy helyi híreket is megjelenítsen a rendszer és alkalmas legyen hirdetéskezelésre. Emellett az adatbázisnak mobiltelefonra és táblagépekre optimalizált változata is van – derül ki a közleményből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Apple - 2013.08.04. 23:24

    Milyen szintű fellendülést var es pontosan miert?

  2. Keresztes György - 2013.08.04. 23:44

    Eddig is bárki feltehette a vállalkozását bárhol a világon. A fontosabb közintézményeket pedig maga a Google tette fel a térképre. Budapest szvsz. úgyis maximálisan “be van táplálva” mindenhova. Az lenne a remek ha mondjuk a kisebb városok adatai gyakrabban frissülnének és nem kellene 2010-es Google térképen 90-es évek végen megszűnt vállalkozásokat találni.

Szólj hozzá Te is!