Kétmagos processzorral érkezhet az olcsóbb iPhone

Dan 2013.07.27. 12:44 Apple, iPhone 7 hozzászólás 1 516

Az elmúlt hetekben számos pletyka ütötte fel a fejét az Apple olcsóbb iPhone-jával kapcsolatban, ám az eddigiekkel ellentétben most a készülék belső specifikációiról jelentek meg újabb nem hivatalos információk.

Úgy tűnik lassan minden napra jut valamilyen hírmorzsa az Apple olcsóbb árkategóriás iPhone készülékével kapcsolatban, ezúttal azonban a színes és műanyag borítást pedzegető hírek helyett, a készülék állítólagos belső tulajdonságaira vonatkozó, a teljesítménnyel kapcsolatos gyári dokumentumok egyike került napvilágra.

Az Übergizmo által közölt nem hivatalos dokumentum szerint az Apple három prototípus fejlesztését kezdi meg, pontosabban kezdte, melyek a Zenvo, a Zagato és a Bertone kódnév alatt futó modellek. A dokumentumokból többek között kiolvasható a készülékek processzor-, valamint memória moduljának pontos típusa is.

A lap következtetése szerint a három prototípus közül, a Zenvo áll a legközelebb a gyártási fázishoz, míg a két másik lehetséges készülék csupán “tartalék”, melyek még a fejlesztési fázis elején tartanak (vélhetően erre utalhat a készülékek neve mögötti zárójeles Proto2 jelzés).

A nem hivatalos információk szerint a Zenvo névre keresztelt prototípus egy kétmagos 1.23GHz-es H5P típusú processzorral érkezne (a zárójeles megjegyzés révén vélhetően a Samsung jóvoltából), 1GB RAM társaságában és Bluetooth 4.0 kapcsolódási lehetőséggel. Ezzel szemben a két másik, a Zagato és a Bertone esetében a processzor modulnál csupán a “H6P process” felirat olvasható, de ugyancsak 1GB RAM-mal megspékelve.

Egyre inkább valóságosabbnak tűnik tehát az Apple olcsóbb kategóriás belépő szintű telefonja, mely a jelek szerint a pénztárca kímélő megoldás mellett – számszakilag – egyáltalán nem alacsony kategóriába illő hardvert ígér.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg az SZTE másodéves kommunikáció valamint mobil és közösségi média szakos hallgatója. Tech őrült és apple fanatikus. #wannabejournalist.

7 hozzászólás

 1. Szexuális Zaklatás Panda - 2013.07.27. 17:26

  Most nem azért, de ez nem belépő ár. De persze jól is van ez így!

 2. Apple - 2013.07.27. 23:13

  Azt meg mindig nem ertem, hgy mi a szajhuzogatas a Müanyag iPhone-nal szemben. Az elso iPhone-ok milyen boritasuak is voltak???

 3. iLipi - 2013.07.27. 23:38

  Apple!
  Az első iPhone-ok aluminium borításúak voltak! Mielőtt másokat “kioktatsz”, nem ártana tájékozódnod!

 4. Anonim - 2013.07.28. 00:47

  Annyira röhögnék ha amit iPhone lightnak meg plasticnak meg mittudomén minek hisz a nép, valójában az iPhone 5S lenne!!:D:D:D:D

 5. Bandita - 2013.07.28. 02:20

  Anonim én is erre gondoltam mert az 5s ről semmi kép nincs csak ezeket a műanyag hátlapokat lehet látni.Tegyük fel 5s nél visszatérnek a műanyaghoz és ez amit mindenki olcsó i-nek hisz valójában az 5s de,hogy erre nem sokan gondolnak nem is értem mért!

 6. bazsiihmv - 2013.07.28. 21:22

  Szerintem azért nem derül ki semmi extra dolog az 5S-ről, mert valószínű nem fog az 5-höz képest változni. Hardveres adatok meg találgatáshoz kevésbé lehet szűkíteni adatokat.

 7. Springenczeisz Erik - 2013.07.29. 17:50

Szólj hozzá Te is!