Rejtett menüre bukkantak az iOS 7 bétájában

Kacor 2013.06.18. 19:24 Apple, iOS 5 hozzászólás 3 896

Az iOS 7 bétájában egy Hamza Sood nevű felhasználó (a screenshotok és a videó is az ő tulajdonát képezik) felfedezte a rejtett beállítások menüpont, ahol további gesztus-, multitasking- és mappakezelési opciókra bukkant. Az iOS 7 bétájában ezek a beállítások alapesetben nem elérhetőek, de némi ügyeskedés árán elővarázsolhatóak. Ezek alapján biztosak lehetünk benne, hogy az Apple tesztelt/tesztel egy egész csomó új gesztust: ezek az opciók az iOS 7-ben már most elérhető, a Safariban, Üzenetekben és egyéb előre telepített alkalmazásokban használható oldalra swipeolást egészítenék ki, és a rejtett beállítások felfedezője szerint az appok közötti gyors váltást tennék lehetővé.

Egy másik új, sokak által vágyott rejtett funkció az előre telepített gyári alkalmazások ikonjának törlésére ad lehetőséget. További izgalmas beállítás a mappák mappákon belüli létrehozásának lehetősége bárhol a menüben. Ez a funkció mindenesetre a jelenlegi iOS 6 esetében izgalmasabb lenne, hiszen az iOS 7 lehetővé teszi, hogy több oldalnyi alkalmazást tároljunk mappáinkban. A titkos menüben azt is beállíthatjuk, hogy egy pinch-re bezáródjon az épp megnyitott mappa.

A menü további opciói közt olyanokat találunk, mint az elmosási effektek, a színhatások és az animációk sebességének finomhangolása. Mivel az opciókat elrejtették, azok nagy eséllyel nem lesznek jelen az iOS 7 hivatalos verziójában, hiszen az Apple belső használatra implementálta őket. Ugyanakkor érdekes  megfigyelni, milyen új opciókkal kísérletezett (vagy kísérletezik még mindig) az Apple az iOS első komolyabb újratervezésekor. Az alábbi videóban élesben is megtekinthetik a rejtett funkciókat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

5 hozzászólás

 1. Jámbor attila - 2013.06.18. 22:39

  kár hogy nem lessznek benne a hivatalosba mer szerintem ez nagyon király főleg a mappás cucc

 2. iLevi - 2013.06.19. 07:24

  A mappás cuccot en is imádnám, nagyon hasznos lenne…

 3. strucc007 - 2013.06.19. 09:31

  A mappában mappa hasznos lenne, de nekem a legjobban egy jelszózható mappa funkció hiányzik…

 4. chris - 2013.06.19. 10:23

  latszik hogy az almas alkalmazottak/fejlesztok is erre vagynak, de gondolom a managementen valamiert nem mennek at igy megmarad maguknak.

 5. Istvan - 2013.06.19. 12:02

  Szamomra mondjuk az alap alkalmazasok torlese lenne jo. Torolnem tobbek kozott a reszvenyeket, ujsagost, idojaras, stb. Feleslegesek es, ha kell sokkal jobbat lehet letolteni.

Szólj hozzá Te is!