WWDC bemelegítés – OS X: a várható újdonságok

Kacor 2013.06.10. 16:20 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 474

Mint azt a szemfülesebbek tegnapi Facebook-posztunkban már láthatták, az egyik hatalmas poszter, amit a WWDC helyszínéül szolgáló Moscone központban kifüggesztettek, egy hatalmas X-et ábrázol: immár biztosak lehetünk benne, hogy az Apple ma bemutatja a Mac operációs rendszerének 10.9-es verzióját. Lássuk, melyek azok az újdonságok, amelyekre nyugodtan számíthatunk!

A kezelőfelületen ugyan finomítanak, de Ive keze nyomát hiába keressük majd: az OS X nem fog “ellaposodni”.

Fejleszteni fognak a több képernyő kezelésén: több Mac-en ezentúl több teljes képernyős asztalon dolgozhatunk, és az alkalmazásokat is teljes képernyős módban futtathatjuk majd az egyik kijelzőn anélkül, hogy ez a másikat befolyásolná – ellentétben a 10.8-as verzióval.

Erős a gyanú, hogy ma egy olyan új multitasking módosítást is bemutatnak, amely jelentősen megnöveli az akku élettartamát és megdobja az alkalmazások teljesítményét a háttéralkalmazások memóriaigényes folyamatainak szüneteltetésével.

Ja, és persze egy új Safari-ra verzió bemutatása is garantálható.

A folytatásban: Hardverek és kiegészítők…

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

2 hozzászólás

  1. Geri - 2013.06.10. 21:29

    OSX Mavericks

  2. Andi - 2013.06.11. 08:56

    Kicsit Androidra hajaz sajna….

Szólj hozzá Te is!