Az Apple karórára 2014 végéig várnunk kell az elemzők szerint

Kacor 2013.05.23. 16:36 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 457

“Ne számítsunk az Apple féle, sok pletyka tárgyát kérdező iWatch-ra a jövő év második feléig” – nyilatkozta a KGI Securities elismert elemzője, Ming Chi Kuo.

Az elemző szerint az Apple jelenleg még nem rendelkezik megfelelő erőforrásokkal ahhoz, hogy az iOS új verzióját kifejlessze, mivel a szoftvert az iOS 7 részeként szeretné megjelentetni. Kuo befektetőkhöz címzett levelében, amit az AppleInsider és a MacRumors is megkapott, arról ír, hogy a hordható eszközök alkatrészei még korántsem gyártásra készek.

“Az Apple valószínűleg 1,5 és 2 inches képernyővel hozza forgalomba az órát. A készülék biometrikus biztonsági rendszerrel érkezik majd, hiszen az Apple nem régiben 356 millió dollárt fektetett az AuthenTec nevű vállalatba, egy ujjlenyomat-olvasókat és személyazonosító biztonsági rendszereket forgalmazó cégbe (a cég részvényeinek értéke ennek köszönhetően több mint 50 százalékkal emelkedett. A vállalat laptopok, mobil eszközök, sőt – kormányok biztonsági rendszereiért felelős, megoldásaival többek között Motorola és üzleti kategóriás Samsung telefonokban találkozhatunk. Az iPhone 5S is valószínűleg az AuthenTec által előállított ujjlenyomat-olvasóval érkezik.

Az első pletykák az iWatch-ról még februárban kaptak szárnyra a The New York Times riportja kapcsán: itt olvashattunk először arról, hogy az apple karóra-szerű eszközökkel kísérletezik. Később a Bloomberg egy riportban ezt azzal egészítette ki, hogy az Apple-nél jelen pillanatban 100 ember dolgozik az eszközön, sőt, a pletykák szerint a Samsung, a Google és a Microsoft már dolgozik a rivális termékeken.

Kuo korábban eltalálta az Apple terveit a 13 incses MacBook Pro, valamint az iPod és az iPad kapcsán is, ahogy az iPhone 4 kiadásának dátumát is megjósolta. Kuo tippjét az is megerősíti, hogy az előző hónapban Tim Cook, az Apple CEO-ja arra célzott, hogy új termékekre csak idén ősszel (amikor az iPhone 5S-t jelentik be valószínűleg), valamint a 2014-es évben számíthatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

4 hozzászólás

  1. ESzállás - 2013.05.23. 17:58

    Nem gond, ha nem jelenik még meg, csak olyan ronda ne legyen mint az a förmedvény ami a fenti képen van.:)

    • Qpack - 2013.05.23. 19:46

      Az a förmedvény egy iPod nano egy kis kiegészítővel :)

  2. ESzállás - 2013.05.24. 20:48

    Igen, egyről beszélünk:)
    Gagyi

  3. Lacika54 - 2013.05.25. 07:01

    Ha az Apple design-ban (is) etalon (márpedig az, nézzétek meg akármelyik termékét) akkor miért feltételezitek hogy a “karórája” nem lesz az???

Szólj hozzá Te is!