1 terabájt ingyenes tárhellyel kedveskedik a Flickr!

Tian 2013.05.22. 09:49 Apple, Egyéb 4 hozzászólás 1 099

A Yahoo!-nál felpörögtek az események a napokban, hiszen épp hogy bejelentették a Tumblr 1,1 milliárd dolláros felvásárlását, ezt követően beharangozták, hogy a népszerű fényképmegosztó weboldal radikális újításokon esik át, mind vizuális, mind funkcionális tekintetben. A régi és újonnan érkező Flickr felhasználók számára 1 terabájt ingyenes tárhelyet biztosítanak a képeik feltöltésére.

A rendelkezésre álló hely nem csak az átlagfelhasználók számára bőséges, de még a profi fotósoknak sincs oka panaszkodni. Számokban ez a következőket jelenti: 6,5 megapixeles képeknél 537 ezer, 8 megapixeles fotóknál (mint az iPhone 4S/5 optikája) 436 ezer, illetve 16 megapixeles képeknél 218 ezer kép tárolására elegendő. Mint láthatjuk, hosszú időre el vagyunk látva tárhellyel, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy netán elfogyna.

A Flickr Pro opció teljesen megszűnt és szolgáltatásai az ingyenes fiókba landoltak. Természetesen különböző csomagok vásárlására is van lehetőség: évi 50 dollárért teljes reklámmentességet kapunk, illetve akiknek kevés lenne az ingyenes fiók 1 terábájtnyi tárhelye, az a “doublr” opcióval évi 500 dollárért további 1 terabájttal bővítheti ki jelenlegi tárhelyét. Ez leginkább azok számára lehet hasznos, akik nem tömörített képeket töltenek fel, hanem RAW formátumban tárolják a fotóikat.

A korlátozások is változtak, melyek az eddigieknél jóval kedvezőbbek. A Flickr eddig a sima felhasználók számára heti 100 megabájtra korlátozta a feltölthető képeket, amit mostantól eltöröltek, így maximum 1 terabájt áll rendelkezésre, heti limit nélkül és egy fálj mérete 10 helyett már 200 megabájt lehet legfeljebb. Ha netán videót szeretnék megosztani, akkor maximum 1 gigabájt, 3 perces Full HD videók feltöltésére is lehetőségünk van.

A megújult Flickr-rel együtt természetesen az App Store-ban is frissült a hivatalos alkalmazás. Képeinket immár különböző hashtaggel is elláthatjuk, illetve az azonos jelölésű képeket is megtekinthetjük a Flickr tárházába. Az alkalmazással képeket is készíthetünk, melyeket a beépített szűrők segítségével színesíthetünk, majd ezután akár fel is tölthetünk a profilunkhoz.

Flickr (AppStore Link) Flickr
Fejlesztő: Flickr, Inc.

Besorolás: 12+4.53097

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

4 hozzászólás

 1. Bandita - 2013.05.22. 10:42

  Regisztrálok mire érvényesítem hibát ir ki,nagynehezen elfogadja mire küldi az ellenörző kódot beírom,de nem fogadja el hanem megint hiba!Ja és kezdhetem megint mert az ellenörző kód oldalt nem lehet viszahozni!Egy rakás szar!

 2. lonsdale666 - 2013.05.22. 14:39

  Vagy Te vagy béna! :)

 3. Bandita - 2013.05.22. 23:05

  Béna nem hiszem mert elfogadja,rendben talál mindent de közben írja ki a hibaüzenetet miután kezdhetem elölről az egészet!Lassan nem marad felhasználónév a rendszerben;-)

 4. lonsdale666 - 2013.05.24. 13:30

  Akkor meg csak reklám a nagy tárhely ajándékba. :)

Szólj hozzá Te is!