Az EA iOS-ra is portolja a Frostbite motort

Kacor 2013.05.20. 19:13 Apple, Játékok 2 hozzászólás 581

Az Electronic Arts hamarosan iOS-re és Androidra portolja a Frostbite engine-t, ami többek között a Battlefield és a Need for Speed sorozatot hajtja. „Az egyik legizgalmasabb jelenlegi projektünk keretein belül Frostbite Go néven alapítottuk egy mobil divíziót, ahol azon dolgozunk, hogy az EA játékfejlesztői a Frostbite sokat bizonyított feature-jeit minden fontosabb mobil platformra elhozhassák a játékosoknak.” – olvasható egy friss bejegyzésben a Frostbite hivatalos oldalán. A This is Frostbite aloldalon az EA ugyanakkor tovább merészkedik: az XBOX360-ról, Playstation 4-ről, valamint az iOS-ról és az Androidról immár egyenrangú célplatformokként beszél.

A Frostbite motorját jelen pillanatban csak az EA Windows-ra és konzolokra kiadott játékai használják – a következő nagy Frostbite cím pedig a Battlefield 4 lesz. A motor erőssége a döbbenetes látvány mellett a fizikája, amelynek köszönhetően a tereptárgyak, sőt, maga a terep is formálható, vagy akár megsemmisíthető. Nincs kizárva tehát, hogy a közeljövőben akár a Battlefield 4-ével összeférhető fizikájú és látványvilágú játékokat izzíthatunk be iPhone-unkon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

2 hozzászólás

  1. Geri - 2013.05.21. 19:42

    Nem rossz! Azért már unom a modern combatot.

  2. Darkchil - 2013.05.22. 00:19

    Egy Next-gen. féle Mass Effect-nek jobban örülnél mi? Ami Frostbite 3-al fut… Mert én IGEN! :D

Szólj hozzá Te is!