Az iTunes 11.0.3-as frissítése számos biztonsági rést befoltoz

Kacor 2013.05.19. 22:19 Apple, iTunes 1 db 729

Az iTunes legújabb, 11.0.3-as frissítését a számos optikai tuning mellett (új MiniPlayer nézet és songs view) azért nem csak a kozmetikázás miatt érdemes letölteni: az update jópár (szám szerint 40) veszélyes biztonsági rést befoltoz.

Mindössze egy biztonsági frissítés érinti a Mac felhasználókat, a többi a Windows-zal megáldott (megátkozott) felhasználók biztonságérzetét növelheti. Ez persze nem jelenti azt, hogy Mac felhasználóként ne lenne érdemes letölteni a frissítést: az OS X felhasználók az eggyel korábbi verzió esetében könnyen pórul járhattak a iTunes-t Mac-ken használók: a korábbi verzióban az iTunes megbízhatatlan SSL tanúsítványokat is elfogadott anélkül, hogy a felhasználót erről értesítette volna.

Ugyanezzel a hibával a Windows-felhasználók is szembesülhettek, ahogy számos memóriakorrupciós hibával is a WebKit-ben. Ezek a hibák könnyen lehetővé tették a támadó számára, hogy különböző parancsfájlokat hajtsanak végre a felhasználó számítógépén.

Bár az Apple pontos információkat nem közölt a további kiküszöbölt bugokról, jópárról látszik, hogy az iOS és a Safari korábbi patch-ei már tartalmazták ezeket a javításokat. A “legöregebb” listázott hibát valójában már egy éve felfedezték, és idén már egy korábbi iOS és Safari upgrade-ben javították.

A számos biztonsági frissítést tartalmazó, és a felhasználó felületet finomhangoló frissítést ugyanakkor – aki még nem tette, annak – érdemes letölteni innen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A Gamestar és más nagy hazai lapok újságírója. iOS only teszteket már több mint három éve ír. Már a 80'-as évek óta aktív játékos. Számtalan gépet nyúzott: Commodore 64, Amiga, XT, 286, SNES, Gameboy stb... Most az iPhoneHungary-n szállítja a legfrissebb híreket és osztja meg véleményét az iOS játékokról.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Margarinfőzelék - 2013.05.21. 08:22

    Ezek szerint nagy veszélyben volt eddig a gépem, mert rajta volt az iTunes. Le is szedtem, megelőzöm inkább az újabb veszélyhelyzetet. Úgysem lehet használni semmire, az egyik legrosszabb program windowsra.

Szólj hozzá Te is!