Mophie Juice Pack Plus – Megérkezett a család legújabb tagja iPhone 5-re

Tian 2013.05.18. 11:46 Apple, Kiegészítők 3 hozzászólás 1 995

Az iPhone legfőképp, de a többi érintőkijelzős készülékek egyik leggyakrabban felrótt negatívuma a csekély üzemidő. A problémát lehet a balul elsült szoftverfrissítésekre is fogni, de aki tényleg kihasználja a készüléke különböző funkciót, az tudja, hogy érdemes a töltőt magunkkal vinni mindenhova, nehogy a nap közepén lemerüljön. Persze a beállításokban néhány funkció kikapcsolásával energiát spórolhatunk meg, de elvégre azért vettük meg a készülékünket, hogy használjuk.

A Mophie már évek óta kínál olyan tokokat, – nem csak iPhone készülékekhez – melyek integrált akkumulátor is tartalmaznak, így a telefonunkra felhelyezve bármikor adhatunk egy kis plusz energiát a készülékünknek. Ez hasznos lehet akár egy hosszabb utazás során, vagy olyan helyen, ahol nincs a közelben áramforrás és a nap végéig szeretnénk, ha nem merülne le a telefonunk. A Mophie Juice Pack család Helium és Air tagja után megérkezett a legnagyobb testvér az iPhone 5 tulajdonosok számára.

A Mophie Juice Pack Plus egy 2100 mAh-s akkumulátorral érkezik, ami az iPhone 5 1440mAh-s akkumulátorát képes teljesen feltölteni és még marad is egy kicsi tartalékba. A Juice Pack Plus-szal így további 10 óra beszélgetési időt, 10-12 óra internetböngészést, 12 óra videónézést, illetve 50 óra zenelejátszást kapunk. A kiegészítő alján egy LED indikátor is helyet foglal, amely segítségével ellenőrizhetjük, hogy mennyi szufla van még benne, valamint egy be-ki kapcsoló gomb, amivel mi magunk szabályozhatjuk, hogy mikor kapjon a mobilkészülékünk plusz energiát.

Az akkumulátor töltése USB-n keresztül történik és a gyártó szerint 500 ciklust bír 100%-s kisütés esetén, ezután az eredeti kapacitás 75%-át nyújtja majd, de ez természetesen minden lítium-polimer akkumulátornál így van. A Juice Pack Plus 3 színben érhető el és 120 dollárért a gyártó weboldalán. A fekete már most rendelhető, viszont a fehér verzió május 22-től, a (PRODUCT) RED verzió pedig május 31-től.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

 1. F_Gyuri - 2013.05.18. 12:36

  A Li-Po akkukat sosem szabad 100%–ig kisütni. Nem is tudod mert a telo nem engedi. Amennyiben a cellafeszültség csak egyszer 3 volt alá esik, akkor károsodik a Li-Po akku. 100%-os kisütés esetén meg kuka, az soha többé nem fogja felvenni a töltést.

 2. Vass Tamas - 2013.05.18. 13:40

  Nekem mult heten erkezett meg ups-el s nagyon hasznos. En eleg sokat beszelek s netezek a telon s altalaban ha reggel 100%-al indulok akkor delben mar 10-15% korul jarok az akkummal.
  ,ost 2 napot nevetve kibir bar a merete jelentosen nott a telonak.
  Egyebkent amikor en rendeltem akkor elerheto volt a feher es a sotet szurke verzio (fekete nem volt!) en utobbit rendeltem s jol mutat rajta, ja es egyben jol vedi a hatso reszet.

 3. Qpack - 2013.05.18. 14:11

  Legalább ma is tanultunk valami újat.

Szólj hozzá Te is!