Megérkezett az Apple 2013 Q2-es jelentése a 43,6 milliárdos rekord bevételről

KeleMan 2013.04.24. 13:26 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 10 hozzászólás 949

Az Apple a tegnapi napon közzétette a 2013-as Q2-es, azaz a második negyedéves eredményeit. A 2013-as év januártól márciusig tartó időszakában az Apple 11%-al növelte a bevételét, az egy évvel ezelőtti hasonló időszakhoz képest. Az előző negyedévhez képest viszont romlottak a számok, hiszen bár a bevételek óriásiak, a profit sajnos csökkent. Ez is jól mutatja, hogy mekkora konkurenciaharcot folytat más gyártókkal a cupertinoi cég. Számokban kifejezve az Apple 9,5 milliárd dolláros profitot realizált, ami az előző év hasonló időszakához képest, – mely 11,6 milliárd dollár volt – 18%-os csökkenés.

Az év első 3 hónapjában az iPhone, iPad, iPod és Mac eladások a következőképpen alakultak. iPhone készülékből 37,4 millió darabot adtak el, ami több, mint 2 millióval több, mint a múlt év hasonló időszakában eladott 35,1 millió darab. iPad táblagépből döbbenetes mennyiségű, összesen 19,5 millió darabot értékesítettek, ami az előző évi 11,8 millió darabhoz képest 65%-os növekedés.

A Mac gépek eladásai nem változtak, itt ismét 4 millió darab gépet adott el az Apple, míg iPod zenelejátszókból 5,6 millió darab fogyott. Bár az eredmények már nem olyan kiemelkedőek, mint 2012-ben, amikor 700 dolláron is mozogtak az Apple papírjai, jól látszik, hogy az Apple csökkenő ütemben, de növekszik. Egyáltalán nem esett vissza, nem is stagnál, hanem növekszik. A Wall Street persze ismét másképp látja a helyzetet, szakértők szerint az Apple részvényei az elkövetkezendő időszakban bőven 400 dollár alá fognak esni.

És mindez azért, mert Tim Cook őszre ígérte az új termékeket. Szóval addig nem lesz új iPad, sem új iPhone, sem iWatch, stb. Most fejlesztenek. iOS 7-et, OS X 10.9-et és az új termékeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

10 hozzászólás

  1. Sándor - 2013.04.24. 13:44

    Lehet is mikor 30 dollárból álitják elő az iphonokat! És közben meg egyre szarabb az egész komolyan gondolkodom hogy váltok!!!

  2. Dastan - 2013.04.24. 14:27

    Hat igen minöség romlik!!!es horror áron arul apple mindent!! Iphon 5 van tudom miröl beszélek!

  3. ESzállás - 2013.04.24. 14:33

    Nem kellene itt szidni az almás terméket, mert még a végén megvesznek bennünk kilóra. Hehe

  4. Zoltan - 2013.04.24. 14:57

    Nekem Iphone 5 van, Ipad mini, Ipad 3, macbook pro. A világon semmi problémám sincs velük. Nem értem ezt problémázást. Én nem akarok váltani. Ezek előtt volt 2 Samsungom, na azt soha többet!

  5. Norbi - 2013.04.24. 15:00

    Nekem iPad 3 van és sokkal jobb mint más tablet

  6. Tibi - 2013.04.24. 20:27

    Egy iPhone előállítási költsége anyagáron is kb 180 dollár mindenféle szoftver nélkül és gyártósorok nélkül… Nem értem miből számoltad ki a 30 dodót.

  7. iGyuri - 2013.04.25. 02:59

    Zoltán!
    Teljesen egyetértek veled de az emberek többsége sajna nem tudja mit is akar ;)
    Mi,akik tudjuk,hogy miröl is van szó, nekünk csak az a dolgunk,hogy élvezzük az egészet és a többiek meg csak nyünyörögjenek amin csak akarnak!!

  8. Zoltan - 2013.04.25. 12:03

    Igazad van Igyuri :)

  9. Sándor - 2013.04.25. 15:19

    Kicsit túlzásba viszik egyes emberek az alma őrületet szerintem ez már neteg

  10. iGyuri - 2013.04.26. 02:37

    Sándor,egy kis kiigazítás erejéig,
    Csak annyit kérdeznék töled,hogy minek kell mindenképpen hozzászólni dolgokhoz amihez igazából lövésed sincsen??!!!
    Mert sajna csak ez jön le a betüidböl! Vagy épp nem volt dolgod és olvasgattál egy kicsit de írhattál volna többet is ;)
    Mondanék neked valamit anélkül ,hogy megbántanálak ami a többi hasonló kommentelönek is szól! Én nem vagyok fanatikus Apple rajongó,nem vettem meg az összes kiadott terméküket,hogy csak legyen,csak váltottam 8 éve és nincsen semmi problémám,teljesen meg vagyok vele elégedve mert NORMÁLISAN MÜKÖDIK,NEM NYÜNYÖRÖG MINT A WINDOWS ÉS AZ ITT OLVASOTT KOMMENTEK ÉRTHETETLENKEDÖ TULAJDONOSAI!!
    Ha valaki nincsen megelégedve vagy valami nem úgy müködik ahogy szeretné,az vagy használja ki a garancia adta lehetöségeket vagy olvassa el a nagyon rövid kis használati útmutatót vagy egyszerüen próbálja ki és ha nem úgy müködik akkor mindig van lehetöség a váltásra! De ez az elégedetlenkedés már egy kicsit túlzás mert írod,hogy ez egy betegség de lehet,hogy te vagy az elsö aki sátorban várja ki a premier elötti napokat a Store elött ;) ,meg persze vannak igazán fanatikusok is .
    Komolyan mondom,hogy az ész megáll ahogy a kommenteket olvasom!!
    Például : Jó lenne már a 3D-s Hologram meg a kivetítös billentyüzet de közben azért egy kávé is jól jönne meg,hoppá a kamerát is ki kellene cserélni egy jobbra meg hààt azért ugyebár át kellene gondolni a dizájn is mert jó lenne minden évben mást kapni meg a szoftver is szar de lehet,hogy a következö már jobb lessz hmmmm………. és igy tovább!
    Örülni kellene,hogy vannak azért jó cuccok amivel az ember normálisan tud dolgozni és nem egyfolytában fikázni!
    Mindenhol vannak hibák de most az Apple-t kell kritizálni mindenképpen mert éppen jól megy neki mivel sikerült kitörnie és valami újat alkotott ezelött pár évvel de ez már uncsi mindenkinek,ezért fikázunk mert ez buli!
    Ja,mindenki elégedetlen a termékekkel mégis úgy veszik mint a cukrot!
    Akkor most mi lesz? A Júniusi wwdc már itt a van mindjárt és megtudjuk,hogy örülni fogunk-e vagy a csalódottságtól körömágyig legépeljük az ujjainkat a neten !
    Üdv ;)

Szólj hozzá Te is!