A Rolomotion megmutatja, hogyan lesz az Apple TV-ből játékkonzol

Tian 2013.04.22. 16:57 Apple, Egyéb 7 hozzászólás 1 446

Az Apple-nek van egy remek kis eszköze, mely a piacra dobását követően hamar bekerült sok ember nappalijába, és beleolvadva a környezetbe pihen a televízió mellett. Ez nem más, mint az Apple TV, amit első körben talán az Apple sem sejtett, hogy a zene- és videólejátszáson túl akár játékkonzolként is funkcionálhat, és egy nap talán a legnépszerűbb és legkelendőbb készülék lehet ilyen téren.

Az Apple TV jelenleg a 3. generációnál tart, és itt az AirPlay funkciónak köszönhetően már 1080p-be tudunk az iOS eszközünk képét a TV készülékünkre tükrözni, legyen az videó vagy akár játék. Az App Store-ban számos olyan játék van, mely támogatja az AirPlay funkciót, így a televíziónkon láthatjuk a játéknak a képét, az iOS készülékünk kijelzőjén pedig az irányítógombok foglalnak helyet.

A tükrözés az Apple TV-n keresztül egy stabilabb otthoni vezeték nélküli hálózaton prímán működik, viszonylag kevés késéssel, nyilván egy zene lejátszásánál ez nem is annyira lényeges, de egy játéknál fontos pont, hogy a reakcióidő a lehető legkevesebb legyen. Viszont a sima tükrözésen túl miért ne lehetne akár többet is kihozni belőle?

A Rolocule Games kifejlesztette a rolomotion nevű technológiát, mely az iPhone giroszkópját, magnetométerét, és gyorsulásmérőjét kihasználva képes követni a felhasználó mozgását játék közben. Magyarul egy Wii készüléket varázsolhatunk az Apple TV-nkből, ahol a kontroller az iPhone vagy az iPod touch. Az első játék már készülőben van, ami egy teniszes játék lesz, és várhatóan május közepén már elérhető lesz az App Store-ba. Akit esetleg érdekel, a rolomotion weboldalon már fel lehet iratkozni a beta verzióra.

Az új technológiát első körben csak a Rolocule Games által fejlesztett játékokon tudjuk majd kipróbálni, de az sem kizárt, hogy a későbbiekben más játékokhoz is integrálni lehet majd. A támogatott készülékek közt szerepel az iPhone 5, az iPhone 4S, illetve az 5. generációs iPod touch. Az iPad méretét tekintve nem került bele a listába, de gondoljuk senki sem szeretne kézfejére rögzített iPaddel hadonászni a nappalijában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

7 hozzászólás

 1. Veto - 2013.04.22. 17:55

  Ti is elképzeltétek a pillanatot, amikor a telefonjával hadonászó csóka a játék hevében izzadó kezéből kicsúszik a teló és egy hatalmas ász szerva közben telibekapja a TV-t?

 2. Fleshman - 2013.04.22. 18:51

  Veto: Ezt az ócska poént már elsütötték ezer éve még a Wii-nél, veszel hozzá karpereces tokot, iPod Touch5-höz már az se kell, van a készüléken.

 3. matyas - 2013.04.22. 18:51

  megkezdodik az apple konzolpiacra valo belepese. rovid idon belul biztos vagyok benne felvasarolja ezt a ceget az apple. nagyon varom mit hoz ki belole. bar ez is megmarad a casual game szinten mint a wii. komolyabb terjedes eseten garantalt a csuklopantos tokok terjedese is. :)

 4. ESzállás - 2013.04.22. 20:17

  Ez tök jó ötlet.
  Viszont én annak örülnék, ha videót nézhetnek rajta magyarul.
  Vagy legalább feliratkozva. Sux Apple

 5. Onemore - 2013.04.22. 20:17

  Wow! =D

 6. Pali - 2013.04.23. 10:01

  Én maradok az Xbox és kinect kombinációnál, nincs mi kiessen a kezemből, és nem csak a jobb kezem érzékeli, ahol betán a kütyüvel hadonásznák. Arról nem is beszélve, hogy ha eltalálnám vele a mellettem játszó lányomat… Jah, akkor neki is kell most még egy iOS kütyü?!?

 7. Kenya - 2013.04.24. 16:16

  Pali ott a pont :-) neki is kell es mindenkinek aki multiplayt játszik, egy piros pont a marketingeseknek :-) mondjukt a kinnekt is jó főleg ha egymás ellen nyomunk karatét:-)

Szólj hozzá Te is!