A Farmville alkotói RPG játékot készítenek iOS platformra

NZsolt 2013.04.14. 23:29 Apple, Játékok 0 db 995

A Farmville szülőatyjai újabb nagyszabású játék fejlesztésére adták a fejüket. Miután az ominózus agrárjáték kezd veszíteni a népszerűségéből, az iOS platformon keresnek kitöltésre váró réseket, és úgy tűnik, hogy találnak is. Persze nem kell attól félni, hogy valami látványos kombájnozást és egyéb mezőgazdasági idénymunkákat kell végezni…

Tavaly a Horn-t dobták piacra, idén pedig a Battlestone nevű, a Diablo-ra hajazó 3D-s játékkal rukkolnak elő. A Battlestone kifejezetten érintőképernyőre készül, a játékmenet pedig nem lineáris lesz, mindig lesz választási lehetőség, lehet csatázni, felfedezni, stb. Mivel ezt freemium játéknak ígérik, valószínűleg az alap ingyenes lesz, és utána fizetni kell az esetleges kiegészítőkért, plusz felszerelésekért (ezzel óvatosan, már nem egyszer írtunk felelőtlen szülőkről, akik odaadták a gyereknek az iPad-et, mire visszakerült, milliós tételeket vásárolt el a csemete).

A játékhoz nagy reményeket fűznek a fejlesztők. Bíznak abban, hogy a „social gameplay” élménye miatt hamar el fog terjedni a Battlestone. Ha bejön, amire számítanak, és a cég profitot tud termelni amellett, hogy megtartja a „tehénkattintgatásban” megfáradt közönséget, akkor megemeljük a kalapunkat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!