iOS-es mobilalkalmazás-fejlesztői képzést indít a HWSW

Helme 2013.03.18. 20:44 Apple, iPhone 2 hozzászólás 759

A HWSW és az ITFactory közös fejlesztői képzéssel jelentkezik, ahol az iOS-szel ismerkedhetnek meg a hallgatók. A HWSW és az ITFactory következő App! Képzése az iOS-en futó mobilalkalmazások fejlesztésébe vezeti be a kezdő fejlesztőket, programozókat és azokat, akik egyéb nyelvekkel szerzett tapasztalatukat új területen kamatoztatnák. A március 25-én induló gyakorlatorientált kurzus 14 alkalommal, összesen 40 órában jut el az Objective-C nyelv alapvető ismereteitől az iOS-re való fejlesztés különleges problémáig.

A képzés vezető oktatója Kelényi Imre, a Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási- és Alkalmazott Informatika Tanszékének oktatója és szoftvermérnöke. Az órákat elismert hazai szakemberek vendégelőadásai színesítik, akik a képzés gerincanyagát valós piaci tapasztalatokkal egészítik ki.

A vendégelőadók között lesz a Ustream vezető iOS-fejlesztője, Kerepesi Péter és Forray Tamás, a Duodecad (Docler) mobil fejlesztési vezetője is. A képzés formája webinárium, vagyis az előadások élőben követhetőek, a felületen kérdések is feltehetőek, illetve az éppen készülő kód is azonnal elérhető a nézőknek.

A személyesebb élményre vágyók eljöhetnek a tantermi képzésre, e helyek száma azonban korlátozott. Aki szeretné az oktatóval párhuzamosan készíteni a kódot, annak szüksége lesz egy OS X-et futtató gépre, illetve ha nem csak szimulátoron, hanem saját eszközön is tesztelné azt, akkor Apple Developer program tagságra és egy iPhone-ra, iPadre vagy iPod Touch-ra is.

A képzés részletes tematikája, leírása és a jelentkezés az App! Képzés hivatalos lapján található. Az App! konferencia- és képzéssorozatot a HWSW 2011-ben hívta életre. Az informatikai rendezvénysorozat mobilalkalmazás-fejlesztés köré szerveződő eseményein a tavalyi évben több mint 700 szakember vett részt. A rendezvénysorozat 40 órás képzésein a HWSW szakmai partnere az IT Factory.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Rudolf - 2013.03.18. 21:21

    Ezek a dolgok nagyon érdekelnek és talán forditok is időt rá de nemhiszem hogy képzés is kell egy ilyen dolog megtanulásához hisz a net tele van tutoriálokkal amig segitenek és amik alapján megtanulható ez is…

  2. Berecz - 2013.03.18. 21:54

    Nagyon jó lehet hogy csinálni fogom!!!

Szólj hozzá Te is!