Több ezer iPad-et alakít át a CACI kormányzati használatra

Slemi 2013.02.18. 11:46 Apple, iPad 0 db 448

A Bloomberg cikke szerint az Apple most éppen azon dolgozik az Arlingtoni székhelyű CACI International segítségével, hogy kormányzati ügynökségek számára alakítsanak át iPad-eket, biztonságosabbá téve azokat. A CACI vezérigazgatója Dan Allen úgy említette a módosított készülékeket, mint kiherélt iPad-ek, és említést tett arról, hogy a cég azon dolgozik, mi szerint extra biztonsági szolgáltatásokat építsen az Apple termékeibe, amelyek a vezeték nélküli kapcsolattal, és a kamerával állnak összefüggésben.

A CACI (Consolidated Analysis Center, Incorporated) arra specializálódott, hogy informatikai megoldásokat tervezzen meg, és hajtson végre a kormány számára. Annak ellenére, hogy pontosan nem közölték, milyen módon teszik biztonságosabbá az iPad-eket, világossá tették azt, hogy ezek hardware-t érintő módosítások, nem pedig software-t illető átalakítások.

“Egy semlegesített iPad-ről van szó” – mondta Allen a Bloomberg Government újságsíróinak és szerkesztőinek kérdésére egy sajtó számára szervezett találkozón. “Azon dolgozunk, hogy valamilyen módon megjelöljük a készüléket.”

Ez az üzleti lépés beillik az eddigi folyamatábrába, miszerint a kormányzati ügynökségek egyre inkább favorizálják az Apple termékeit, közöttük az iPad-eket is. Októberben napvilágot láttak olyan iratok, amelyek azt támasztják alá, hogy az Egyesült Államok védelmi hivatala csatarendbe akart állítani 162.500 készüléket, melyek részben iOS termékekből álltak, több amerikai kormányhivatal pedig BlackBerry-ről iPhone-ra váltott az elmúlt évben.

Ez az eset jó példája annak, hogyan próbálja ellensúlyozni az afganisztáni és iraki háború miatti csökkentett költségvetést az amerikai állam azzal, hogy hosszú távú befektetéseket hajt végre a mobiltechnológiát illetően. “Követnünk kell a piaci mozgásokat, és jó partnerkapcsolatokat kell kiépítenünk, ez a legfontosabb számunkra” – mondta Allen. “Az Apple-el történő együttműködés legfontosabb mozgatórugója a mobilitás – ez egyben egy piaci játszma is.”

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!