Apple: Február 5-én érkezik a 128GB-os iPad 4-es táblagép!

KeleMan 2013.01.29. 15:21 Apple, iPad 7 hozzászólás 1 705

Pár perce csupán, hogy megírtuk, érkezhet az új, nagyobb tárhellyel ellátott 128GB-os iPad modell, miközben az Apple hivatalosan is jelezte, 2013. február 5-én valóban megérkezik az új iPad. Az Apple amerikai oldalán pár perce jelent meg az a sajtóközlemény, melyben bejelentették, hogy az iPad 4. generációs készülékből egy 128GB-os WiFi és egy 128GB-os WiFi+LTE változat is piacra kerül majd.

Az Apple marketingért felelős elnök-vezérigazgatója, Phil Schiller elmondta, hogy 120 millió eladott iPad készülék után világossá vált, hogy az emberek szeretik az iPad táblagépeket, mivel minden nap egyre több okot találnak arra, hogy dolgozzanak, tanuljanak vagy épp játszanak vele. Azzal, hogy duplázzák az elérhető legnagyobb méretet, lehetőséget biztosítanak arra, hogy az emberek könnyebben tárolhassanak alkalmazásokat a mára több, mint 300.000 natív iPad alkalmazást biztosító AppStore áruházból, valamint több fényképet, dokumentumot, könyvet, filmet és zenét is egyszerre az iPad készülékükön tudhassanak.

A fehér és fekete színben egyaránt elérhető WiFi-s készülék ára 799$, míg a mobilinternetes változat ára 929$ lesz.

Update: A hivatalos magyarországi árak a következőképpen alakulnak majd:

iPad 4 WiFi 128GB – 239.990 Ft-
iPad 4 WiFi+LTE 128GB – 279.990 Ft-

Az Apple 128 GB-ra növelte a Retina kijelzős iPad tárhelyméretét
Kétszer akkora tárhely áll rendelkezésre a még több lenyűgöző tartalom létrehozásához és lejátszásához

CUPERTINO, Kalifornia – 2013. január 29. – Az Apple bemutatta a Retina kijelzős negyedik generációs iPad 128 GB-os változatát. A 128 GB-os iPad Wi-Fi és iPad Wi-Fi + Cellular modellek a 64 GB-os modellek tárhelyméretének kétszeresét biztosítják, így azokon még több értékes tartalom, például fénykép, dokumentum, projekt, bemutató, könyv, film, tévéműsor, zene és alkalmazás tárolható.

„A világszerte értékesített több mint 120 millió iPad egyértelműen jelzi, hogy az ügyfelek megszerették az iPad készüléket, és nap mint nap egyre több okot találnak arra, hogy régi számítógépeik helyett inkább iPad készülékeiken dolgozzanak, tanuljanak vagy szórakozzanak” – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős vezető alelnöke. „A kétszeres tárhelyméret és a 300 ezer kifejezetten iPad készülékre írt alkalmazás egyedülálló választéka még tovább szélesíti az iPad nagyvállalatok, oktatók és művészek általi, üzleti és személyes célú felhasználásának lehetőségeit.”

Az iPad továbbra is jelentős szerepet játszik a Fortune 500 listán szereplő vállalatok szinte mindegyikének üzleti folyamataiban, és a Global 500 vállalatok több mint 85 százaléka jelenleg használja vagy teszteli az iPad készüléket. Az  iPad szélesebb tárhelyméret-választékából minden olyan vállalat profitálhat, amely gyakran kezel nagy mennyiségű adatot, például 3D CAD-fájlokat, röntgenfelvételeket, mozgóképeket, zeneszámokat, projektterveket, oktatófilmeket vagy szervizkönyveket. Továbbá az iPad nagyobb tárhelymérete előnyére válik a több mint 10 millió iWork-felhasználónak, illetve azon ügyfeleknek is, akik egyéb nagyszerű alkalmazásokat használnak, például a csapatok játékáról készített filmek elemzését, valamint digitális taktikai könyvek létrehozását lehetővé tévő Global Apptitude alkalmazást, az egyedülálló, 48 sávos rögzítésre használható Auria alkalmazást vagy az építészeti és műszaki rajzok megtervezésében segítséget nyújtó AutoCAD alkalmazást. „Az iOS rendszerhez kifejlesztett AutoCAD WS alkalmazásunk használatával az ügyfelek bárhol, bármikor problémamentesen hozzáférhetnek terveikhez” – mondta Amy Bunszel, az Autodesk AutoCAD termékekért felelős alelnöke. „Ezek a fájlok gyakran nagy méretűek és igen részletesek, ezért a Multi Touch kijelzővel,beépített kamerával és a teljes napon át üzemképes akkumulátorral ellátott karcsú és könnyű iPad hatalmas segítséget nyújt az iPad-felhasználóknak az AutoCAD-adataik megtekintésében, szerkesztésében és megosztásában.”

„Az iPad jellemzőinek és képességeinek köszönhetően új alapokra helyezhetjük a mobileszközökön megvalósítható többsávos rögzítést és szerkesztést” – mondta Rim Buntinas, a WaveMachine Labs vezérigazgatója. „Az Auria alkalmazás felhasználói egyszerre 48 mono vagy sztereo 24 bites/96 kHz-es hangsávot játszhatnak le, ezekből egyidejűleg akár 24 hangsávot rögzíthetnek, valamint ismerős eszközök használatával végezhetnek szerkesztéseket. Hordozhatóságával és a teljes napon át üzemképes akkumulátorával az iPad forradalmasította a hangrögzítést a hangtechnikusok és hangmérnökök számára, hiszen segítségével a művészek bárhol készíthetnek hangfelvételeket.”

„Az ügyfeleink legfontosabb célja a futballmérkőzések megnyerése, és az iPad készülékeken futó GamePlan megoldásunk vitathatatlan segítséget nyújt a játékosoknak a lehető legteljesebb felkészülésben” – mondta Randall Fusee, a Global Apptitude társalapítója. „Az iPad felülmúlhatatlan módon ötvözi a biztonságot, a karcsú és könnyű külsőt, a lenyűgöző Retina kijelzőt, valamint a nagy adatmennyiségek kezelésének képességét. Így olyan terméket szolgáltathatunk, amely a filmek elemzését teljesen új magaslatokba emeli, valamint a felhasználóink számára a lehető legkedvezőbb lehetőségeket biztosítja a felkészüléshez, a megvalósításhoz és a győzelemhez.”

A negyedik generációs iPad gyönyörű, 9,7 hüvelykes Retina kijelzővel, az Apple által tervezett A6X chippel, FaceTime HD kamerával, iOS 6.1 rendszerrel és ultragyors vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik. Az iOS 6.1 rendszer támogatja a világ valamennyi LTE hálózatát, és az iTunes Match-előfizetők különálló zeneszámokat is letölthetnek iOS készülékeikre az iCloud használatával. Az iPad készüléken több mint 800 ezer, az App Store áruházból letölthető alkalmazás futtatható. Ebből 300 ezer alkalmazás kifejezetten az iPad készülékre készült, és a kategóriák között megtalálhatók például a könyvek, játékok, üzleti alkalmazások, hírek, sport, egészség, az utazás és a tájékozódást segítő alkalmazások is. Az iPad az Újságos alkalmazás által kínált több mint 5000 újság és magazin, valamint az iBookstore áruházban elérhető több mint másfél millió könyv használatát is támogatja.

Árak és elérhetőség – A negyedik generációs iPad új 128 GB-os változatai február 5-étől, keddtől érhetők el, fekete vagy fehér színben: az iPad Wi-Fi modell ajánlott fogyasztói ára 239 990 Ft (forgalmi adó nélkül 188 969 Ft), az iPad Wi-Fi + Cellular modellé pedig 279 990 Ft (forgalmi adó nélkül 220 465 Ft). A 128 GB-os iPad valamennyi változata az Apple Online Store áruházban (www.apple.com/hu) és az Apple bizonyos hivatalos viszonteladóinál vásárolható meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. MacFly - 2013.01.29. 18:37

  Hmmmm
  remélem a következő generációs iPadek, iPhoneok, iPod touchok lesznek 128 GB-s verzióba és akkor
  a 32es kerül a mostani16os árába

 2. strucc007 - 2013.01.29. 19:13

  És azt lehet tudni, h mikor jön a mini kinézetű és könnyebb normál iPad vagy a retinás mini?! Oké, tudom a választ… :( Azok érdekelnének 128g-vel…

 3. MacFly - 2013.01.29. 20:06

  iWatch mikor jön? még idén?

 4. Lacko-o - 2013.01.29. 20:24

  MacFly hogy lesz olyan, hogy IWach az egyelőre csak úgymond pletyka.Még sem az Apple,sem az Applevel foglalkozó biztos források sem erősíteték meg, szóval nem biztos, hogy lesz.

 5. MacFly - 2013.01.29. 20:40

  pedig jó lenne…

 6. Dudee - 2013.01.30. 10:04

  Milyen kesz nagy szerencse, hogy az atvaltas, es afa meg ado, nem sulyt minket. Mi lenne, ha meg az is lenne valoszinuleg olcsobban meg lehetne venni, de hat remeljuk erre nem kerul sor,ROSSZ LENNE nagyon. :) :) :) :)

 7. Sipos Gabor - 2013.02.01. 22:22

  Lehet hogy a közelgő iPhone 5 felfrissített változata az iPhone 5s is csak nagyobb memóriát kap? Elképzelhető….

Szólj hozzá Te is!