Új részletfizetési konstrukciókat indított az Apple Kínában

KeleMan 2013.01.17. 12:57 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 4 771

Mint tudjuk az Apple termékek drágák. Nagyon drágák, főleg Kínában, ahol még a Foxconn dolgozói sem engedhetik meg maguknak, hogy vásároljanak egyet például azon iPhone készülékek közül, melyeket ők gyártanak le. Az Apple most mindenesetre egy új fizetési megoldást kínál a termékeire Kínában – értesült a Bloomberg.

A részletfizetési megoldást a kínai China Merchants Bankkal közösen nyújtják, mely 300 jüan és 30.000 jüan érték közötti vásárlásokra terjed ki. Átszámítva ez az összeg nagyjából 48 és 4.800 dollár között van, így akár iPod, Phone és iPad készüléket, de MacBook és iMac számítógépet is vásárolhatnak kedvezményesen a fogyasztók.

A 3, 6 vagy akár 12 hónapos részletfizetés kamatmentes, de létezik 18 hónapos és 24 hónapos részletfizetési megoldás is, igaz ez utóbbiakra rendre 6,5 és 8,5%-os kamatot számolnak fel. A Bloomberg rámutatott, hogy például az iPhone 5 készülék ára megközelítően 5.288 jüan, ami 6 heti bérnek felel meg egy átlagos városi munkásnak.

Természetesen ez a lépés is azt erősíti az Apple részéről, hogy nem várható olcsóbb és kisebb iPhone modell, sem a kínai piacon, sem máshol. Tim Cook viszont Kínát az Apple legnagyobb piacának tekinti, így érhető, hogy valamilyen kedvezőbb megoldással próbálják élénkíteni a keresletet az almás termékek iránt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. TP - 2013.01.17. 14:04

    Érdekességképp: egyáltalán nem mindegy, hogy Kína melyik részét nézed. Én Shanghaiban élek és itt például nem drága (meg kb semmi nem drága nekik), teljesen normális, ha egy ember telefonál az iPhone-on, közben nyomogatja az iPad-et. Másik: 1 hónapja jelent meg az iPhone 5, héten egyik nap körbenéztem a metrón, a három legközelebbi ember kezében iPhone 5. De a 4-et meg 4S-t is kb boldog-boldogtalan használja, nem is kell attól félni, hogy valami suttyó elveszi ha nem figyelsz oda (lásd nemrégiben Budapesten a metróban történt eset). Persze ez nem teljesen általános, Kínán belül itt a legmagasabb az életszínvonal (a trollok kedvéért: Hong Kong, Makaó nem számít bele ez esetben), de azért mégis…

  2. Regi - 2013.01.17. 22:39

    Magyarországon meg jóval több, mint 6 heti átlagfizuba kerül az iPhone 5… Ha a 80-100 ezres átlagkeresetet nézzük, szóval ne sajnáljuk a kínaiakat.

  3. Csokis - 2013.01.19. 09:38

    Régi,ez így van pont erről akartam írni. Neked adok igazat.

Szólj hozzá Te is!