Phil Schiller: Nem lesz “olcsó” iPhone!

KeleMan 2013.01.16. 19:13 Apple, iPhone 1 db 936

Nem nagy meglepetés, sőt mondhatni természetes dolog, hogy Phil Schiller nyilatkozott, miután a Wall Street Journal megszellőztette, hogy az Apple egy jóárasított, olcsó iPhone-al is a piacra kíván lépni, ami talán az iPhone mini nevet kaphatja. Természetesen ezen pletykák évről-évre felmerülnek, de Phil igyekezett ezeket gyorsan cáfolni.

“Despite the popularity of cheap smartphones, this will never be the future of Apple’s products. In fact, although Apple’s market share of smartphones is just about 20%, we own the 75% of the profit.”

Elmondása szerint bár a piaci részesedésük az okostelefonok terén 20% között mozog, de mégis a teljes piac profitjának 75%-át megszerzik. Természetes, hogy nem fognak egy olcsóbb készülékkel is a piacra lépni. Erre ott vannak a régebbi modellek, melyeket az új iPhone készülékek mellett kedvezőbben kínál az Apple. Szóval nem lesz olcsó iPhone! Ahogy megjelenik az új, majd kedvezőbb áron lehet megvásárolni az iPhone 5-öt.

Persze Phil lehet, hogy elhallgat valamit, hiszen az iPad táblagép esetében is 3 évre annak bemutatása után kihozták a kisebb iPad mini készüléket, mely azóta is kannibalizálja a nagy testvér piacát. Az iPhone mini, pedig biztosan elvenné a jelenlegi iPhone piaci részesedését, ez nem kérdés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Koroncz János - 2013.01.17. 06:17

    Mindenki szájábol ugyanazt hallom / nekem nem kellene/ majd pár honap múlva minden ismerösömnél megkelent, nálam is.
    Fejhallgató nélkül hallgatom utközben a magyar olasz mexicoi rádiókat.
    Jó döntés volt__

Szólj hozzá Te is!