Fordulat Japánban: az NTT DoCoMo is behódolt az iPhone-nak

Slemi 2013.01.12. 14:39 Apple, iPhone 0 db 624

Úgy tűnik 180 fokot fordult a világ a japán mobilszolgáltató NTT DoCoMo és az iPhone ügyében. Tavalyi jelentések mutatják, hogy a cég rekordmennyiségű ügyfelet vesztett a konkurens vállalatokkal szemben, ennek következtében az igazgató bejelentette, utat enged az iPhone-oknak a hálózaton, olyan dolgot engedélyezve ezzel, amellyel szemben nyíltan kiállt a múltban.

Az NTT DoCoMo vezetője Katoru Kato nemrég számolt be a Nikkan Kogyo Shimbun újságnak arról, hogy a cég valójában fel akarta venni kínálatába az Apple termékét, az amerikai vállalat azonban garanciát kért bizonyos eladási kvótákra, mielőtt ezt lehetővé teszi. Kato szerint, a kvóták teljesítésére akkor lenne esély, ha az évente eladott összes telefonból 20-30% iPhone lenne.

A szolgáltató tudja maga mellett a legtöbb vásárlót, több mint felét Japán összes felhasználójának, azonban 2012-ben csökkenést lehetett megfigyelni az előfizetői bázisban, különösen az iPhone 5 megjelenése után vesztett a vállalat a rivális cégekkel a Softbankkal és a KDDI-vel szemben. A konkurensek közül mindketten havonta 6 számjegyű új előfizetőt toboroztak az iPhone 5 megjelenése után, ezzel szemben az NTT DoCoMo azóta folyamatosan nagy mennyiségű előfizetőt veszít.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!