Forrester: a fogyasztók 19%-a táblagépet használ

Helme 2012.12.21. 20:35 Apple, iPad 0 db 220

Mivel hamarosan véget ér a 2012-es év, ezért eljött az idő, hogy ismételten megnézzünk különféle statisztikákat, melyek az utolsó 12 hónapra vonatkoznak. A Forrester Research egy elemzéseket készítő vállalat, mely most kidobott egy statisztikát “Fogyasztók és technológia” címmel.

A jelentés csak az USA-ra fókuszál: a fogyasztók 19 százaléka rendelkezik legalább egy darab táblagéppel. Ez a szám a tavaly év végihez képest majdnem kétszer annyi, ami hihetetlenül nagynak számít. Azonban a set-top boxok – mint például az Apple TV – csak a családok 14 százalékánál van jelen. Ennek ellenére az okostelevíziók nagyon népszerűek az amerikaiak körében.

A kutatás szerint a felhasználók 43 százaléka használta már a televízióját – természetesen csak amelyikben van ilyen funkció – internetezésre. Egyre világosabb, hogy az Apple miért akar a piacra dobni egy saját változatot horror áron. Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy Magyarország milyen számokat produkál.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!