Infografika: ezek történtek idén az AppStore-ban

Helme 2012.12.18. 19:58 Apple, Programok 0 db 681

Annyi minden történt idén az Apple háza táján, hogy szinte felsorolni sem lehet. Azonban gyakran elsiklunk afelett, ami már minden iOS-felhasználónak alapelvárása: mennyire sok alkalmazás készült 2012-ben is a szeretett termékeinkre. Mivel lassan vége az évnek, ezért muszáj, hogy egy kicsit áttekintsük az ezévi termést. Ehhez pedig tökéletes segítséget nyújt az Appsfire által készített infografika, melyen számszerűen és egyszerűen lehet látni a statisztikákat.

Mielőtt belevetitek magatokat a rajzba, nézzünk át néhány adatot amire érdemes lesz figyelni. Az Apple-nek hihetetlenül jó az ökoszisztémája, ezt a Samsung stratégiai vezérigazgató-helyettese is elismerte korábban. Már több mint 1 millió elfogadott alkalmazás van a virtuális boltba. A szám pedig napról-napra növekszik. Azonban a grafikonon jól látható, hogy a növekedés lassul. Ez vélhetően azért van, mert sok fejlesztő kiadott egy-egy alkalmazást, amiből azonnali meggazdagodást várt. De ez nem így működik.

Az ingyenes játékok egyértelműen elkezdtek előtérbe törni:2008-ban még a programok 74%-a fizetős volt, idén azonban már csak 34%-ért kell előre pénzt adnunk. Ez azért történhetett meg, mert a stúdiók rájöttek arra, hogy az iOS-felhasználók szívesebben fizetnek akkor, ha már megismerkedtek a produktummal.

Az infografikát készítő csapat becslése szerint az elkészült alkalmazások több mint fele soha nem ért el jelentős sikereket az USA-ban. Ez az adat azonban elég torz, hiszen számtalan országspecifikus program jött létre, így nem is arra a piacra szánták. További érdekességeket az alábbi képeken láthattok, jó szórakozást kívánunk hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!