Az Apple a Foursquare-rel tárgyal az együttműködésről

Helme 2012.12.18. 23:37 Apple, Programok 0 db 602

Gyakori panasz az Apple Maps esetében, – és korábban az alapértelmezett Google változatnál is – hogy nem rendelkezik megfelelő POI adatbázissal.  A POI (point of interest) olyan pontokat jelöl koordináta szerint, melyek valamiért érdekesek a felhasználónak. Lehet ez étterem, benzinkút, cég vagy bármi más, ami egy adott helyhez van rendelve. Az Apple ugye azért szakította meg az együttműködést a Google-lel, mert nem engedélyezték az almás cégnek, hogy egyedi POI-kat rakjon rá a térképre.

A Wall Street Journal értesülése szerint erről a tervéről az Apple továbbra sem mondott le, de a szabad kapacitásokat a térkép kijavítására fordítják, így más adatbázisát szeretnék felhasználni. Márpedig nem is egy kis cégét. Így jutottak el a 4SQ-hez, akik akár hajlandóak is lehetnek átadni a kért információkat. Bár Foursquare ingyenes API-t használ, a felhasználási feltételek közt egyértelműen az szerepel, hogy nem lehet a checkin pontokhoz további adatokat rendelni alapesetben, márpedig a POI-nak így lenne értelme.

Vélhetően anyagi juttatás esetében ettől most el fog tekinteni a vállalat. A hírek szerint annyira komoly az érdeklődés, hogy múlt héten Eddy Cue találkozott a Foursquare vezetőivel. Kíváncsian várjuk, hogy mit fognak ebből kihozni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!