Casio G-Shock Bluetooth-os karóra az értesítések kijelzéséhez

Tian 2012.12.11. 12:57 Apple, Kiegészítők 5 hozzászólás 3 716

Korunk óragyártói követve a divatot egyre modernebb és stílusosabb variációkkal rukkolnak elő nap, mint nap, melyek amellett, hogy tájékoztatnak minket az aktuális időről, némelyiküket egyéb extrákkal is felruházzák. A legtöbbjük a pontos idő és dátum kijelzése mellett egyéb funkciókat is kap, mint például ébresztő, stopper vagy világóra, viszont csak kevesüket tudjuk összekötni mobilkészülékünkkel.

Androidos készülékekhez már voltak alternatívák, mint például az idén megjelent Sony SmarWatch, ami a maga stílusával és árával remek választás az Androidos tulajdonosoknak, vagy a drágább I’m Watch kollekció, amely már iOS készülékekkel is kommunikál, viszont igénytől függően 250 eurótól egészen 12000 eurót is elkérnek a mindentudó óráért.

A Casio is bemutatta saját Bluetooth-os karóráját, mely bár nem érintőkijelzővel felszerelt típus, csupán egy sima digitális óra, viszont a célnak megfelel. A G-Shock GB6900 típusjelzésű karóra Bluetooth kapcsolaton csatlakozva iPhone készülékünkhöz képes jelezni számunkra, ha hívás, SMS, vagy email érkezik a mobiltelefonunkra.

Az óra mindamellett, hogy folyamatosan szinkronizál telefonunkkal, automatikusan megváltoztatja az időt, ha esetleg másik időzónába kerülünk egy utazás során. Amiatt se kell aggódnunk ha kiesnénk a hatókörből és ezáltal megszűnne az értesítés, mert rögtön rezgéssel figyelmeztet is minket a kapcsolat megszakadására. A Phone Finder funkcióval pedig egy gombnyomásra megtalálhatjuk mobilunkat.

Az óra egyébként ütésálló, 200 méterig vízálló és a gyártó 2 év folyamatos működést ígér, ha napi 12 órában kapcsolódunk Bluetooth-on iPhone készülékünkhöz. Az óra négyféle színvariációban érhető el, jelenleg az iPhone 4S és az iPhone 5 készülékekkel kompatibilis és 180 dollárért juthatunk hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

5 hozzászólás

  1. ATis - 2012.12.11. 16:06

    Az iPod Nano 6. generációjának a mérete tökéletes órának. Én is azt használom. Marhaság volt megnyútani HD film lejátszáshoz, ne röhögtessenek már, ki néz rajta filmet? Felirattal? Én inkább Bluetootht vártam volna bele, több óraszámlap választási lehetőséget és iCloudot. Steve Jobs is, mint óráját mutatta be az iPod Nanot.

  2. ATis - 2012.12.11. 16:07

    Megnyújtani!!! Ok?!

  3. Blabla - 2012.12.11. 16:38

    Egyetértek atis sal ! A 6. Generáció sokkal inkább volt nano . En a 7 . ugy kepzeltem el hogy ugyanúgy néz ki mint a 6. os csak van rajta Bluetooth meg fényképező esetleg siri , és videó lejátszó , amikor a 7. Megjelent csalódtam :( ki a fene akar azon filmet nézni !?!?!

  4. HunXPlayboy - 2012.12.11. 17:15

    Itt teljes mértékben egyetértek! En sem értem a változtatást!

  5. Dominik - 2012.12.30. 16:56

    IPad-ra mikor jönnek ilyenek?

Szólj hozzá Te is!