Elérhetővé vált a T-Mobile 4G/LTE szolgáltatása – már okostelefonon is!

KeleMan 2012.12.07. 19:39 Apple, Egyéb 11 hozzászólás 3 408

A Magyar Telekom nagyszabású hálózatmodernizációjának újabb mérföldköveként mára megvalósult Budapest lakosságának 99%-os kültéri 4G/LTE lefedettsége*, míg Budapest beltéri 4G/LTE lakossági lefedettsége is 83 százalékra növekedett. A szolgáltatás több mint 60 vidéki településen is elérhető már, így az ország lakosságának közel 27%-a számára nyílt meg a 4G/LTE kínálta mobilinternetezés lehetősége (kültéren).

Forrás: T-Mobile 4G/LTE lefedettségi információ

A negyedik generációs adatátviteli technológia kiépítésével a Telekom nagy lépést tett a fejlett, jövőbe mutató 4G/LTE szolgáltatás elterjesztése felé, amely a nagyobb tapasztalható sebességnek és kisebb válaszidőnek köszönhetően a mobilinternetezés új élményét kínálja a felhasználóknak. A főváros lefedésével egyidejűleg a T-Mobile forgalomba hozza az első 4G/LTE-képes okostelefonokat, így már nem csak 4G/LTE-képes táblagépen, illetve USB modem segítségével használható a 4G/LTE szolgáltatás (PC-n és notebookon), hanem az új technológiát kezelni képes okostelefonokkal is élvezhetők annak előnyei.

Christopher Mattheisen, a Telekom elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán hangsúlyozta:

“A 4G/LTE-képes okostelefonok magyarországi forgalomba hozatala komoly lendületet ad a 4G/LTE szolgáltatás elterjedésének. A Telekom piacvezető távközlési szolgáltatóként egy évvel ezelőtt elsőként hozta el az új generációs mobilszolgáltatást ügyfeleinek, és örülünk, hogy a legutóbbi fejlesztéseink eredményeképpen okostelefonon is elsőként a Telekom ügyfelei használhatják a szolgáltatást, amely az ügyfélélmény területén is a mobilinternetezés új korszakát hozza!”

A 4G/LTE szolgáltatás igénybevételére alkalmas Nokia 820 LTE, a Nokia 920 LTE, a Samsung SIII LTE és a Samsung Note II LTE készülékek a mai napon jelennek meg a T-Mobile karácsonyi készülékkínálatában, azaz mostantól megvásárolhatók a Telekom kijelölt üzleteiben és  a T-Mobile honlapján elérhető webshopban. A 4G/LTE szolgáltatás igénybevétele az LTE-képes okostelefont használók számára jelenleg a Mozaik L, XL és XXL havidíjas díjcsomagok előfizetésével lehetséges.

 • A több mint 60 vidéki település mellett mára Budapest lakosságának 99%-a számára elérhetővé vált a T-Mobile 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatása.
 • Megjelentek az első 4G/LTE-képes okostelefonok a T-Mobile kínálatában, így ügyfelei mobiljukon elsőként élvezhetik a szolgáltatás előnyeit
 • Élményrobbanás Budapesten: A szolgáltató ezen felül épület-fényfestéssel, koncerttel és a közösségi médiában Kerületfoglaló játékkal lepi meg ügyfeleit.
 • 2013. január 1-jétől megújulnak a T-Mobile mobilinternet-csomagjai.

A T-Mobile december második és harmadik hétvégéjén lehetőséget biztosít az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálják, milyen élményt nyújt a 4G/LTE szolgáltatás az okostelefonokon. Két hétvége folyamán öt budapesti plázánál  tesztelhetnek és játszhatnak az érdeklődők a délutáni és esti órákban: december 8-án és 9-én az Europark és a Campona bevásárlóközpont előtt, december 15-én és 16-án az Allee és a Duna Plaza előtt, továbbá mindkét hétvégén a Westendnél. December folyamán a 4G/LTE szolgáltatással összekapcsolható élmények köszönnek majd vissza a Krisztina körúti Telekom Székház homlokzatán is a látványos, interaktív elemeket is felvonultató fényfestésnek köszönhetően.

A közösségi médiában az érdeklődők különböző ajándékokért versenyezhetnek a T-Mobile Facebook oldalán (https://www.facebook.com/tmobilehungary) közzétett Kerületfoglaló játékban, és belépőjegyeket nyerhetnek a Carbonfools és a Compact Disco közös zártkörű koncertjére.

A minőségi szélessávú szolgáltatások iránti növekvő igénynek eleget téve a T-Mobile 2012 decemberétől két új mobilinternet-csomaggal bővíti portfólióját, a Net&Roll XS és Net&Roll S csomagokkal, illetve 2013. január 1-jétől teljesen megújítja mobilinternet-csomagjait. A különböző szintű csomagokat az ügyféligényekhez igazodva sávszélesség és a benne foglalt adatmennyiség alapján differenciálja.

Információ!

A változások nyomán a 4G/LTE alapú szolgáltatás még szélesebb ügyfélkör számára elérhetővé válik:

 • a Net&Roll S csomag például már havi 4300 Ft-ért hozzáférhető. A csomag 8 GB bennefoglalt adatmennyiséget tartalmaz és a kínált sebesség** 21 Mbps letöltés, 5,7 Mbps feltöltés esetén.
 • A 2013. január 1-jétől Arany és Platina szintű Telekom ügyfelek számára kínált Aranytárskártyás Net&Roll L csomagban pedig nem kevesebb, mint 30 GB adatot lehet forgalmazni havonta maximum 60 Mbps letöltési és 22 Mbps feltöltési sebességgel, ennek a csomagnak az ára 8500 Ft lesz havonta, sőt január 1-jétől akcióban 3 hónapon keresztül már 5500 Ft-ért elérhető a díjcsomagra vállalt két éves hűségidő esetén.

Az új mobilinternet-csomagokat mind régi, mind új ügyfelek választhatják. További újdonság, hogy egyes mobilinternet-csomagok olyan többlet-szolgáltatásokat is tartalmaznak, mint például a Szuperszerviz díjmentes igénybevétele évente egy alkalommal (személyes segítségnyújtás), illetve online segítségnyújtás két alkalommal. A 4G/LTE képes okostelefon készülékekről, azok elérhetőségéről és a melléjük kínált díjcsomagokkal kapcsolatban további részletek és feltételek a T-Mobile honlapján (www.t-mobile.hu) olvashatók.

Mint ismeretes, a Telekom az év során Budapest agglomerációjába és számos vidéki településre is elvitte a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást. A vidéki városok közül Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén, illetve további közel 60 településen hozzáférhető a szolgáltatás. A legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően már Alsónémediben, Dunanagyvarsányon és Ecseren is használható a 4G/LTE mobilinternet hálózat a szolgáltatási területen belül, arra alkalmas készülék és díjcsomag megléte esetén.
A legfrissebb Ericsson mobilitási jelentés szerint az LTE az egyik legkorszerűbb, s a leggyorsabban fejlődő rendszer a mobilkommunikáció történetében. A technológia jelenleg mindenütt a telepítés és kiépítés fázisában van, a jelenlegi körülbelül 55 milliós teljes előfizetésszám a becslések szerint 2018-ra 1,6 milliárdra növekszik majd. A várakozások szerint öt éven belül a világ népességének több mint fele élvezheti majd e technológia előnyeit.

A hálózatfejlesztés, melynek célja, hogy a jelenlegi hálózati kapacitás többszörösét is képes legyen kiszolgálni, jövőre is folytatódik.  A Telekom jövő éves  tervei között szerepel, hogy 2013 végéig további vidéki településeken biztosítson 4G/LTE elérhetőséget,  növelje az országos 3G/UMTS  lefedettséget és  a 42 Mbps sebességű HSPA+ szolgáltatást minden olyan 3G- képes bázisállomásán elérhetővé tegye, ahol ez a rendelkezésre álló frekvenciáknak köszönhetően lehetséges. Emellett a hálózatfejlesztés lépései során a lakossági 2G/EDGE lefedettséget a jelenlegi 90%-ról közel 100%-ra emeli. A technológia beszállítója az Ericsson, mely piacvezető megoldásaival biztosítja a mobilhálózat folyamatos magas színvonalú, biztonságos, költséghatékony és energiatakarékos működését.

Figyelem!

*Kültéri lakossági lefedettség %: a lakosság bejelentett lakcíme szerinti lakossági eloszlástérkép alapján a kültéren lefedettnek tekintett pontok által meghatározott területeken élő lakosok számának és a teljes lakosságnak a százalékos aránya.A megadott területen a mobil internet szolgáltatás épületen kívül igénybe vehető.
Beltéri lefedettség: A megadott területen a mobil internet szolgáltatás épületen belül is igénybe vehető annak figyelembevételével, hogy a jel általában erősebb az ablakok közelében és a felsőbb szinteken. A vasbeton, színezett üveg, hővisszaverő fólia jelentősen árnyékol. A jel terjedését a környező épületek is akadályozhatják.

** A kínált sebességértékek az adott mobilinternet csomaggal elérhető, a szolgáltató által meghatározott (maximált) sebességek. A kínált sávszélesség és a garantált sebesség elérhetősége elsődlegesen az adott lefedettségi területen elérhető technológiáktól függ. Az előfizető által tapasztalt sebességérték függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék és díjcsomag  meglététől és attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós és forgalmi körülményektől.

A Magyar Telekom jelenleg érvényes ÁSZF-jében a mobilinternet szolgáltatásra az esetek 100%-ra garantált le- és feltöltési sebesség a különböző technológiákon egységesen 0 Mbit/s, mindazonáltal az esetek 80%-ában elérhető garantált sebességek  továbbra is változatlanok (2G/GPRS: 0,03 Mbit/s / 0,008 Mbit/s, 3G(R99): 0,15 Mbit/s / 0,15 Mbit/s, 3G/HSDPA/HSUPA: 2 Mbit/s / 0,8 Mbit/s, 4G/LTE hálózaton: 4 Mbit/s és 2 Mbit/s.)

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

11 hozzászólás

 1. Csaba - 2012.12.07. 23:31

  Hol van ez????? Mikor érkezik meg s frissítés az iphone 5 -re?????? Valaki Megmondaná?????? Halló????

 2. lac - 2012.12.08. 09:40

  Állítólag a jövőhéten jön a 6.1-es vezió és abban lesz az lte kapcsoló

 3. smiLEN - 2012.12.08. 12:07

  Nagyon jo ez az lte lefedettseg, de eloszor talan az orszagos 3G lefedettsegre kene osszpontositaniuk, mert le vannak maradva a masik ketto utan :/ videken, vagy vonaton meg van love a tmobile

 4. J - 2012.12.08. 13:14

  Az a baj hogy nem fognak foglalkozni a 3G vél mar mert ebben több a pénz es nagyobb teret fog hódítani….

 5. HunXPlayboy - 2012.12.08. 13:18

  Másik 2 után? Nem akarom védeni egy szolgáltatót sem mindegyik a béka segge alatt van de az ne mondja nekem semmi hogy a telepít lefedettsége jobb mint a T-é. Az igaz hogy en is jobban örülnék egy országos 3Gnek mind a 4Gnek! Bármilyen hálózatról legyen szó.

 6. Csaba - 2012.12.08. 16:03

  Iphone 5 tulajdonosok!!! Vegyétek a Modern Combat 4-et. Nagyon jó, de tényleg! Ilyen fasza grafikát rég láttam!!!

 7. Arabka - 2012.12.08. 19:10

  Miskolcon mikor lesz 4G??

 8. Veer - 2012.12.09. 17:56

  Itt nálunk még a sza*os 3G sincs…..

 9. SEGA - 2012.12.09. 23:23

  Alapon illene az iphone 5-nek tudnia 4G-t, ugyanis így hirdetik és így is adták el. Akkor mire is kell várnunk?

 10. HunXPlayboy - 2012.12.10. 10:14

  Sega!

  A szolgáltatóra!!!!

 11. J - 2012.12.11. 01:30

  Sega: alapon tudja az i5 képzeld… Hogy mire kell várni? Ami egy korábbi cikkbe írva volt … Mégpedig , higy nem a szolgáltató, hanem az apple dönti el mikor is lehet lte -zni. Ilyen egyszerű. Amúgy hogy hirdettek? Ugy, hogy lte képes készülék?

Szólj hozzá Te is!