Betekintést engednek a Samsungnak az Apple-HTC megállapodásba

NZsolt 2012.11.27. 17:15 Apple, Egyéb 7 hozzászólás 500

November tizedikén tíz évre szóló szabadalmi megállapodást kötött az Apple és a HTC. A szerződés részleteit azonban eddig senki sem ismerhette a két felet leszámítva, a Samsung pedig sérelmezte ezt, hiszen egyrészt folyamatosan perben áll az Apple-lel, másrészt ő a cég egyik legnagyobb beszállítója.

Egy amerikai bíróság most úgy döntött, hogy az Apple-nek át kell adnia a szerződés egyik másolatát a konkurens cégnek, mert annak jogában áll megtudnia a részleteket – a szerződés életbe lépésével ugyanis az Apple-nek lehetősége lesz a HTC szabadalmaira alapozva pert indítani, s ezzel új fejezet kezdődhet a szabadalmi háborúban.

A Samsung arra készül, hogy bekeményít, és újra nekimegy az Apple-nek, csak sokkal profibb jogászokkal – nemrég az Apple-t hozták ki győztesen a szabadalmi perben (Amerikában, Angliában például nem), ez a Samsungnak rengeteg pénzébe került. A dél-koreai cég szerint az Apple az ő vezeték nélküli technológiájuk nélkül nem tudna telefont gyártani. A Samsung az egyik fő beszállítója az Apple-alkatrészeknek, ők gyártják például az A6-os processzort is, amit a legújabb iOS eszközökhöz használnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

7 hozzászólás

 1. Ács Ferenc - 2012.11.27. 17:41

  Mi köze harmadik félnek egy őt nem érintő szerződéshez?

 2. iMarc - 2012.11.27. 17:56

  Da a Samsung a fasz, nem más! Profi, az Apple ellen is labdába rúgó termékei vannak, de ugyan ott mindig elbassza. Nekem már gyanús, hogy direkt.

 3. Matu - 2012.11.27. 20:35

  Az Apple sokkal jobb mert írta, hogy a Samsung az Apple alkatrészei nélkül nem tudna gyártani egy rohatt telefont sem!!!

  • Dastan - 2013.01.26. 14:04

   Te majom a samsung gyartya a applenak a procit kijelzott is !!!!!!

 4. Nano - 2012.11.27. 21:56

  Az Apple a jobb és ha nem lenne a Samsung akkor is kèpes lenne telot gyártani.

 5. J - 2012.11.27. 22:29

  Ha az erejüket fejlesztésbe ölnek, akkor talán hiba mentes telefonokat lehetne venni, vagy fasza android rendszert lehetne csinálni stb. Ha utaljak egymást es állandóan pereskednek, akkor megis minek az egyik legnagyobb beszállítója? Röhej. Vicc az egész. Dobálják a sok szart piacra meg pereskednek…ez az élet. Bár tény, hogy legalább pár jogászt es ügyvédet jól megtomnek pénzzel :D

 6. matyas - 2012.11.27. 22:49

  furcsa h leginkabb csak applerol es samsungrol lehet olvasni. mi van pl a motorolaval? nem ertem teljesen hogy a google felvasarolta es nem fejleszti gozerovel vagy pl optimalizalhatna egy droidot kifejezetten moto keszulekre es akkor stabil lehetne mint ios iphonen. szerintetek? nekem pl az uj razr i meggyozonek tunik es ha mar hazon belul rakjak ossze tenyleg raolvaszthata a google egy op-t. :)?

Szólj hozzá Te is!