Steve Wozniak: A Microsoft lehet, hogy kreatívabb, mint az Apple

NZsolt 2012.11.24. 16:22 Apple, Egyéb 12 hozzászólás 1 342

Az Apple egyik alapítója szerint a cég kezdi elveszíteni előnyét az innováció terén Steve Wozniak elektromérnökként kezdte a pályafutását, nevét pedig Steve Jobs-szal egy időben írta bele a történelembe, mikor megalapították az Apple-t. Éppen ezért érdekes az az interjú, amiben Woz arról panaszkodik, hogy a Microsoft lassan kezdi átvenni az innovációs előnyt az Apple-től. Wozniak szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Microsoft hamarosan nagyobb újdonságokkal fog előrukkolni, mint az általa alapított Apple.

„Attól tartok, hogy az Apple elveszíti a kiharcolt pozícióját, mert egy jól bevált dolgot gyárt le újra és újra” – mondta a TechCruch-nak. Woz egyébként idén már egyszer megsimogatta a Microsoftot, amikor azt mondta, hogy az új telefonok interfészét látva az az érzése támadt, hogy Steve Jobs újjászülettet, csak a Microsoftnál.

A Sirit nem kímélte, júniusban azt állította, hogy akkora átalakítást kéne végeznie rajta, hogy azt még a nemzetközileg ismert modell/színésznő Tyra Banks sem tudná megcsinálni. Az iPad szerinte jó dolog az átlag felhasználónak, de egy igazi geek-et nem tud lenyűgözni.

Arra a kérdésre, hogy vajon a cég Scott Forstall távozásával hátat fordít-e a kreativitásnak, Woz nem akart válaszolni. Steve Jobs-szal kapcsolatban annyit mondott: „Nem hinném, hogy tényleg akkora szemétládaként kellett volna viselkednie az emberekkel, csak úgy félresöpörni őket az útból.” Nagy szavak ezek attól az embertől, aki nélkül nem lenne ma az az Apple, ami.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

12 hozzászólás

 1. Okoskodó - 2012.11.24. 16:36

  “Nagy szavak ezek attól az embertől, aki nélkül nem lenne ma az az Apple, ami.”

  Nagy szavak ezek attól a cikkírótól, akinek ezek szerint nem sok fogalma van Wozniak utolsó 15 évéről… :)

  Semmi köze nincs ahhoz, ami ma az Apple. A legelején kiszállt.

 2. marci - 2012.11.24. 22:26

  Azt kell mondjam, hogy igaza van,1-2 nappal ezelőtt vettem egy lumia 800-at, és a wp7 egy igenis jó kis op rendszer. Ezt úgy mondom, hogy az elmúlt 4 évben “apple-fan” voltam-és vagyok, és ha az emberek észrevennék, hogy az android egy híg fo§, akkor a wp-nek igen is van jogosultsága a piacon (és elég nagy). Nagyon ötletes és használható dolgok vannak benne, és egy kicsit még talán üdítő egy ios után a wp7. Persze még mindig azt mondom, hogy az ios a Legjobb rendszer, de 5-6 év után egy picit unalmas a kezelőfelülete. Nem azt mondom, hogy radikálisan formázzák át, de lehetne egy kis újítás benne a helyett, h csak hardverileg erősít és pár mézes-madzagot elhúznak előttünk.

 3. SzászM - 2012.11.24. 22:39

  Lehet, Steve Jobs szemétláda volt, de olyat alkotott, ami egyedülálló, és tiszteletre méltó.
  Wozniak egy jó mérnök volt, amiből számtalan van.
  Az irigység rossz tanácsadó.

 4. tenz - 2012.11.24. 23:39

  voz geci ronda egy spísz

 5. Andrewyx - 2012.11.25. 08:57

  Gusztustalan amit csinál.egy halottra köpköd.
  Amúgy meg egy lúzer.amit steve-ről nem mondhatunk el.
  Lehet hogy az elején ott volt,de valószinű nem véletlenűl kellett onnan távoznia.
  Egyébként sehol sem volt már amikor az apple sikeres lett,tehát köze nincs hozzá.

 6. Demetrovics - 2012.11.26. 06:58

  Szerintem ez nem igyvan
  Best of apple

 7. .,.. - 2012.11.26. 10:27

  Woz, nem CSAK egy jo mérnök volt, az idejében páratlan, zseniális szakember, ami minden tiszteletem Steve Jobs-nak neki nem volt meg. Jobs páratlan tehetség marketingbe, kereskedelemben és innovációban, de ha minden Jobs fantáziáján múlt volna akkor most nincs Apple,
  Kellettek azok a hatalmas koponyák amik megvalósították Jobs néha eszement ötleteit

 8. Berix - 2012.11.26. 16:29

  Woz! Növeszd tovább a hátsód, mindig is féltetted az irhád!
  Viszont Steve tényleg hiányzik…de ez így alakult!

 9. Virsli - 2012.11.26. 17:21

  Steve volt csak igazán gerinctelen féreg. Mások hátán mászott fel a csúcsra. A szart is kihajtotta az embereiből és az ötleteiket sajátjaként adta elő. Pfejj!!!!

 10. Seeting - 2012.11.26. 20:07

  Wozniak nem azért hagyta ott az apple-t mert “távoznia kellett”, hanem mert elege lett Jobs-ból. Az Apple kezdeti sikerét Wozniak megoldásainak köszönheti.

 11. Eszállás - 2012.11.28. 09:23

  Az Aple-t azért szereti sok ember, mert élen járt az innováció területén. Sajnos Wozniaknak igaza van. Csak ráncfelvarrásról szól a cég mióta Jobs meghalt.

 12. Épül - 2013.03.07. 14:20

  Irhattok akarmit meg lehetett Steve Jobs bunko ember de nem igazan érdekel. Én csak a termékeit hasznalom és az tökéletes. Mellesleg a microsoft a windows al visszafele fejlodik, nem pedig előre. Iphone 5 nel egy erintos home gomb jol jonne, es egy kamera gomb mellesleg multitasking ujjitasokat tehetnenek bele, ami jailbrakkel mar amugy is benne van. Mellesleg hasznaltam win phonet de kozel nincs az ios hez

Szólj hozzá Te is!