Utolsó simításokat végzik az iOS-re készített Google Maps-en

NZsolt 2012.11.18. 14:55 Apple, Programok 3 hozzászólás 706

Miután az Apple bejelentette, hogy saját fejlesztésű térképes alkalmazást készít, megindultak a találgatások, hogy vajon a Google előrukkol-e saját, letölthető alkalmazással az iOS platformra. Úgy tűnik, hogy a pletyka igaz volt.

A Wall Street Journal szerint az utolsó fázisban van a térképes alkalmazás tesztelése, ráadásul turn-by-turn navigációt is kapott. Részletes információk a megjelenés időpontjáról egyelőre nem szivárogtak ki, annyit lehet tudni, hogy a Google nem küldi azonnal az iTunes App Store csapatának tesztelésre, hanem „külső” partnerek próbálhatják ki először – ugyanakkor a legtöbben azt mondják, hogy még idén meg fog jelenni.

A Google azonban nem az egyetlen, térképes problémára alternatívát kínáló vállalat. A 9to5mac szerint a Nokia szerdán bejelentette, hogy iOS-ra is készít térképes alkalmazást „Here” néven. A cég az elkövetkező hetekben szeretné megjelentetni az app-ot, amibe offline térképet, hangos navigációt és tömegközlekedéssel kapcsolatos információkat is beépítettek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

3 hozzászólás

  1. matyas - 2012.11.18. 15:59

    en a nokia megoldasat jobban varom. az offline megoldas mb takarekosnak igerkezik :D

  2. ÄroniPod - 2012.11.18. 19:49

    Ja főleg ipod, iPad felhasználóknak jön majd jól az offline térkép!

  3. Q - 2012.11.19. 01:33

    Az offline mód érdekesen hangzik, kíváncsi leszek. Külföldön nem kevés haszna lenne…

Szólj hozzá Te is!