Megegyezett az Apple és a HTC, 10 éves keresztlicenc megállapodást kötöttek

KeleMan 2012.11.11. 12:18 Apple, Egyéb 1 db 1 673

Az Apple és a HTC tegnap közös sajtóközleményben jelentette be, hogy 10 évre szóló keresztlicenc megállapodást kötöttek, így a két cég egy évtizedre előre jogosult egymás technológiai megoldásait használni. Az Apple még 2010-ben perelte be először a HTC-t az iPhone készülékben használt szabadalmak jogtalan felhasználásáért. Egy évvel később a HTC viszontperelte az Apple-t nemcsak az iPhone, de az iPad és a Mac eszközeiben használt technológiák miatt.

Erre azért is kerülhetett sor, mivel a Google időközben felvásárolta az S3 nevű céget, így a HTC hatalmas szabadalmi portfólióhoz jutott. Bár a HTC pénzügyi helyzete nem éppen kedvező, a megállapodás mégis érdekes fordulat, hiszen a HTC a szakmai sajtó szerint vesztésre állt az ügyben. A két vállalat közötti megállapodás viszont kimondja, hogy 10 éven keresztül jogosultak felhasználni egymás jelenlegi és jövőbeli technológiai szabadalmait az új termékeikben – értesült a CultOfMac.com.

A sajtóközleményben mind a HTC vezetője, Peter Chou, mind pedig Tim Cook, az Apple első embere örömét fejezte ki a megállapodás iránt, hiszen ezáltal mindkét cég az innovációra tud majd összpontosítani a következő generációs termékeikben. Tim Cook hozzátette, természetesen az Apple folytatja a legnagyobb ellenfelének tartott Samsunggal a jogi viták rendezését is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. J - 2012.11.12. 07:23

    iTC

Szólj hozzá Te is!