Folyatódik az Apple siker: 8,2 milliárd dollár a tiszta nyereség

Helme 2012.10.27. 09:18 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 594

Az Apple részvényei az elmúlt időszakban rég nem látott hullámvasút görbébe csaptak át. Az egyik nap még a csúcson van, míg a másikon hatalmasat zuhan. Persze, akik szeretik a rizikót, s sok pénzük van, hatalmas összegeket kereshetnek egy nap alatt, bár ugyanennyit bukhatnak. Mindenesetre az Apple közzétette az elmúlt negyed év üzleti eredményeit, ami nem kevés okot ad az örömre. A számok mögött nagyon sok a nulla, gyönyörű sikerekről lehet beszámolni az almás vállalatnál. Az elemzőket is meglepte, hiszen ismételten új csúcsot sikerült felállítani.

Már többször olvashattatok róla:a nagyobb vállalatoknak negyedéves riportálási kötelezettségük van. Ez nincs máshogy az Apple-nél sem, így a szeptember 30-ig tartó Q3-as időszak eredményeit nyilvánosságra hozták. Az almás vállalatnak pedig nem kell szégyenkeznie, ismét itt a bizonyíték arra, hogy Steve Jobs halála után sem esik szét a cég. A teljes bevétel 36 milliárd dollár, míg a nyereség 8,2 milliárd. Egy éve 35,8 milliárd folyt be a kasszába és 6,6 milliárd dollár volt a nyereség. Pedig akkor azt mondták, hogy ezt nem lehet tovább fokozni. Mégis sikerült.

Az elemzők 35,8 milliárd dollárt vártak, míg az Apple természetesen próbál ilyenkor alálőni és a biztosra menni, így ők 34 milliárdot mondtak. Még a legkritikusabb előrejelzéseket is sikerült bő 200 millióval túlteljesíteni, ami bizakodásra adhat okot. Az Apple legnépszerűbb produktuma az iPhone, ebből 26,9 millió fogyott, míg iPadből 14 millió talált gazdára. Az utóbbi teljesítménye kicsit elkeserítő, hiszen az elemzők 16-18 milliót vártak. Talán éppen ezért kelt életre az iPad Mini, hogy a fő táblagép csökkenő eladásait ellensúlyozni tudják. A Mac gépekből 4,9 milliót adtak el.

Tim Cook nagyon büszke, s reményei szerint a sikerek továbbra is jönni fognak főleg úgy, hogy indul a karácsonyi szezon. Az Apple nagyjából 52 milliárd dolláros bevételre számít a Q4-ben, ami ha a tendenciák szerint alakul, akkor inkább 53-55 milliárd lesz. Reménykedjünk benne, hogy az Apple továbbra is hasonlóan szép eredményeket fog elérni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. Peti - 2012.10.27. 11:52

    Hajrá , így tovább!!!

  2. Dobszai Imre - 2012.10.30. 18:51

    Kar hogy nincs tulajdon részem!

  3. blabla - 2012.11.01. 14:10

    És ha a világon minden pénz az övéké lesz akkor majd ingyen fogják osztogatni az iphone -t :D

Szólj hozzá Te is!