iPad mini – Tömeggyártás alatt áll az Apple kisebb táblagépe

KeleMan 2012.10.03. 14:49 Apple, iPad 1 db 1 051

A The Wall Street Journal értesülései szerint az Apple által tervezett kisebb táblagép az ázsiai gyártók szerint tömeggyártás alá került. A készülék kijelzője várhatóan alacsonyabb felbontású lesz, mint a harmadik generációs iPad eszközöké, de azt még nem tudni biztosan, hogy megmarad-e a 4:3-as oldalarány, mivel az elmúlt hónapokban több különböző forrás is jelezte, hogy hasonlóan az iPhone 5 készülékhez, már a táblagépeiben is szélesvásznú panelre (16:9) váltana az Apple.

A jelentés szerint az LG Display és a Taiwan’s AU Optronics Corp. már egy hónapja megkezdte a megjelenítő panelek gyártását, pár napja pedig elindult a rendkívül nagy arányú gyártás is. Az Apple a kisebb táblagépet várhatóan az Amazon Kindle Fire és a Google Nexus 7-es modellje ellen küldi majd harcba, mely árazásában is igen kedvező lehet. Egyes pletykák szerint már 200-250$-os áron megjelenhet az új iPad mini, mely hasonlóan a nagyobb készülékhez szintén kapni fog WiFi, valamint WiFi + 4G változatot is.

A kisebb táblagép állítólag teljes egészében az iPad 2-es táblagép hardverét kapja majd meg, mely elegendő teljesítményt nyújt még a mai nap is a különböző erőforrás igényes alkalmazások futtatásához, azt mégis akár egy kézben tartva is használni tudjuk majd. A tegnapi napon kiderült, hogy az Apple 2012. október 10-én küldheti szét a sajtómeghívókat, az egy hétre rá, október 17-én tartandó médiaeseményre, ahol talán lehull végre a lepel, az oly régóta pletykált kisebb iPad késülékről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Udvarhelyi István - 2012.10.05. 11:35

    Már alig várom hogy megjelenjen mivel nagyon megszerettem az Ájfon kêszülékeket!

Szólj hozzá Te is!