A PC éveken belül halott lesz, az iOS készülékeknek köszönhetően

KeleMan 2012.10.02. 20:37 Apple, Egyéb 13 hozzászólás 1 555

Éveken belül halott lehet a PC, állítja Jeff Atwood egy terjedelmes cikkjében a Coding Horror oldalán. Több más tényező mellett kitér az Apple okostelefonjának és iOS eszközeinek a sikerére is. Készített egy fantasztikus ábrát is, melyen az elmúlt 5 generáció iPhone készülékeinek teljesítményét mutatja be.

A böngészők teljesítménye és a Geekbench tesztek alapján elmondható, hogy minden évben majdhogynem megduplázódik a teljesítménye az iPhone készülékeknek. Nyilván majd lesz egy fizikai korlát, de az, ami a számítógépeknek közel 30-40 esztendőbe telt, azt az iPhone készülék csupán 8-10 év alatt behozza majd, felzárkózik és valószínűleg le is hagyja majd.

Jeff állítása szerint az embereknek nem lesz szükségük majd számítógépekre, hordozható laptopokra sem, mivel az iPhone és az iPad teljes egészében kiváltja majd azokat. Az emberek ezeken végzik majd a munkájukat. Érdekes állítás, de az iPhoneHungary látogatottsági statisztikáiban is tetten érhető a változás, no nem annyira, mint tőlünk nyugatabbra, de az elmúlt esztendőkben, megnőtt az iPhone és iPad készülékekről látogatók aránya.

Még 4-5 év, és eljön a végső leszámolás ideje, ugyanis a PC már nem fogja tudni fenntartani a jelenlegi állapotot, annak fényében sem, hogy az eladások az elmúlt években sorra csak csökkennek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

13 hozzászólás

 1. frzssss - 2012.10.02. 20:49

  ez komoly? magatokat égetitek egy ilyen cikkel.

  de gondolom a 3DSmaxot, és ArchiCAD-et kiadják ios-ra rögtön, ugye?

  • Strucc007 - 2012.10.03. 00:28

   Egyetértek!!! Egy picit túlzás ez a cikk!!!

 2. madx - 2012.10.02. 21:15

  teljes egészében nem fogja leváltani, az emberek attól függetlenül fognak még játszani

 3. Apples - 2012.10.02. 23:21

  Vannak feladatok amikre meg mindig nincs jobb mintegy jó billentyűzet vagy egy eger – hiába akar tábla méretű az eszköz főleg nem iPhone mérettel …. Ráadásul ez nem a készülék teljesítmény korlátja miatt van… Játékra es tartalom fogyasztasra persze, hogy egyre inkább ilyen eszközöket fogunk használni – más kérdés, hogy az a jövőben valszeg nem ilyen aranyban lesz Alma termek – hisz most is javarészt ezt tesszük ezeken az eszközökön.

 4. Marci - 2012.10.03. 07:02

  “A böngészők teljesítménye és a Geekbench tesztek alapján elmondható, hogy minden évben majdhogynem megduplázódik a teljesítménye az iPhone készülékeknek.”

  Ennek fényében vizsgáljuk meg…

  Játékra megfelelő egy iOS készülék?
  Erősen korlátozottam.

  Munkára megfelelő egy iOS készülék?
  Viccelsz?

  Konklúzió… Biztosan lenyomja a PC-ket, biztosan.. Ökör.

  • Nazir - 2012.10.03. 12:20

   Hát ha az Angry Birdsnél nem akarunk messzebb menni akkor biztosan. ;D

 5. Nazir - 2012.10.03. 12:18

  Soha az életben nem vennék almás terméket, és a pc nem szűnik meg soha. Ezt a hipotézist kb minden új generációs konzolnál felvetették. És majd ps3 on fejlesztik a ps 4 re meg xbox720 ra a progikat. :DDD Az android megjelenésekor sem tünt el sem a symbian sem a windows os.
  “ami a számítógépeknek közel 30-40 esztendőbe telt, azt az iPhone készülék csupán 8-10 év alatt behozza majd”
  Egy 8 magos, 4 videokártyás sli rendszert, 16 giga rammal sem fog elérni az iphone 10 éven belűl nem, hogy jobb lenne nála! :DDD 30 kilós ijfónok lesznek az embereknél vízhűtéssel vagy , hogy gondolod? És ez még csak napjaink hardwere.

  • P.Roli - 2012.10.03. 17:57

   Mekkora idióták vagytok… Mindent levált az alma… valamikor…:)

 6. Sohi - 2012.10.03. 21:57

  Szerintem a cikk nem feltétlen a célfelhasználást értette és valjuk be nem is egy autocad az általános felhasználás.
  Én pl majdnem mindent ipaddel csinálok, ameddig nem volt meg átlag napi 4-5 órát töltöttem pc mellett, most 30 perc pc többi ipad.
  A pc-t cak számlázásra, költségvetéskészítésre használok, de azt is úgy, hogy közben az ipaden van megnyitva az autocad dwg fileja.
  Na minegy én meggyőzni senkit nem akarok, csak bosszantó, ha valaki ennyire korlátoltan lát dolgokat.

 7. kb - 2012.10.04. 00:49

  Lehet, hogy jó az alma, csak kissé kukacos. Én mindkét telót használom(ios és android), és azt kell hogy mondjam: az iphone s4 igen unalmas a htc one x, vagy a samsung s3-ához képest. Első hatalmas – nekik(ios): egy multimédiás teló egérmozi képernyővel…ilyen alapon vehetünk 17 colos fullhd led tévéket, minek 127 cm képátló? Vajon mennyi ideig tart amíg az ios felhasználók rájönnek, hogy átverik őket és a lényeg az alma nyereségén van. Az i5 nagy új fejlesztései…az androidon már megvan jó nagy része. Új dugó: hadd fizessen a birka felhasználó, ezért nem lrsz ilojális, talán még jópofa is az új kütyü. Mindegy… A véleményem: mind a weboldalak mind a facebook, mind a youtube tartalmak a galaxy s3 vagy akár a htc one-en kenterbe verik az i5öst. Ez az egész ios egy nagy fakszni, ha nincs i5 nem vagy trendi. Engem nem győött meg az új cucc. Azt meg, hogy leváltja az alma a pc-t…hát…lásd mekkorát alakítottak a map appnel. Perelik folyton a samsungot, de ők megpróbálják a google szakembereit átcsábítani…ez erkölcsös és egyedi ami az almát jellemzi. A baj csak az, hogy ezt az egyediséget a kliensek bőven megfizetik.

 8. Huba - 2012.10.04. 21:18

  Abszolút így van. Már most is kétszer annyit hadunálom az iphone- t mint a macbookot.

 9. Huba - 2012.10.04. 21:22

  Kb!! Gondolkozz mielőtt leírnál valamit!!!!! Az iphone 5 kb fényévekkel jobb akármelyik androidnál!!!!!!

 10. Gobbo - 2012.10.12. 07:54

  Kicsit lássatok is ne csak vagdalkozzatok. Nézzetek az Apple tv-t gyakorlatilag 127 cm én élvezhették az iOS készüléketeket mert bármit csinálsz a telefonon azt ki tudod vele rakni a képernyőre. Tehát nem Eger méretben játszol vagy nézed a filmeket, hanem akar kivetítőn keresztül az iOS én pedig csak irányítasz. Dolgozol a gépen? Vagy gamer vagy? Veszel hozza egeret vagy billentyűzetet. És valjuk be a 4 magos Quad sli gépekre igazából semmi szükség, ha csak játszani akarsz. Ugyanúgy csak hype ahogyan az alma logó. Aki pedig CAD et használ zenét szerkeszt és komolyan csinálja az átlag felhasználóhoz képest eléggé elenyésző.

Szólj hozzá Te is!