Baj lehet az M1 chippel rendelkező Mac-ek SSD-jével

HusztiD 2021.03.01. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 598

Screen-Shot-2020-11-10-at-13.23.25-PM

Az Apple tavaly ősszel dobta piacra az első M1-es chippel szerelt MacBook és Mac Mini modelljeit, melyekben immáron búcsút vettek az Inteltől. Az elsődleges tesztek nagyon jók voltak, azonban most eléggé érdekes dologról számolnak be páran.

Twitteren és a Linus Tech Tips fórumain kezdtek el arról beszámolni a felhasználók, hogy túlzottan használja az adott M1-es Mac az SSD-t. Többen arról adtak hírt, hogy túlzottan növekszik az úgynevezett TBW, vagyis magyarán mondva az írás.

Érdekesség, hogy míg Windows-os gépekre megannyi segédprogram van, amivel ellenőrizhetőek a perifériák, addig Mac esetében nem igazán beszélhetünk ilyen programokról, hiszen az Apple nem igazán engedélyezi az ilyeneket. Mindenesetre vannak felhasználók, akik az elmúlt pár hónap alatt már az eredetileg megszabott TBW 10-13 százalékát elhasználták – elviekben.

Az Apple hivatalosan még nem reagált a témára, így egyelőre kérdéses, hogy valóban fennáll-e a hiba. Ha igen, akkor a további kérdés az, hogy szoftveresen is meg lehet ezeket oldani, avagy mondjuk rossz szériás SSD-k kerültek a gépekbe? Egyelőre ezeket nem tudjuk, de reméljük, hogy csupán a felhasználók egy kis részét érinti az alábbi probléma.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!