Négy év után ismételten az Apple adta el a világszerte a legtöbb telefont

HusztiD 2021.02.25. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 125

iphone-12-colors-trio

Ha visszaemlékszünk még a korábbi időkbre, akkor tudhatjuk, hogy volt olyan, mikor az Apple vezette az eladási listákat. Aztán jöttek a különböző riválisok, akik olcsóbb alternatívákat is kínáltak, így sikerült beelőzniük a kaliforniai vállalatot.

A Gartner legújabb felmérése a negyedik negyedéves eladásokat rejti magában és nagyon érdekes dolgot mutat meg. Az Apple közel 80 millió iPhone-t adott el 2020 utolsó negyedévében, ami a piaci részesedés 20,8 százalékát jelenti. Egy évvel korábban 10 millióval kevesebb telefont passzoltak el, így éves szinten 14,9 százalékos növekedésről beszélhetünk.

A második helyen lévő Samsung 2019 végén 70 millió telefont adott el, míg egy évvel később már csak 62 milliót, ami 11,8 százalékos visszaesésnek tudható be. Legnagyobbat a harmadik helyen lévő Xiaomi ment, akik 33,9 százalékos plusz eladást könyvelhettek el.

apple

Ha a piaci egészet nézzük, akkor a gyártók 22 millió darabbal adtak el kevesebb telefont 2020 utolsó negyedévében, mint az egy évvel korábbi időszakban. Ez 5,4 százalékos visszaesésnek tudható, ám az Apple-nek ezekben a nehezebb időkben is sikerült növelnie eladásait.

Az elemzők szerint a piaci visszaesés a pandémiának tudható be, míg az Apple növekedése arra fogható, hogy végre-valahára piacra dobták az első 5G-s okostelefonjaikat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!