Kiszállt az LG az iPhone LCD kijelzőinek gyártásából

HusztiD 2021.01.25. 12:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 417

iphone-se

Nagyon érdekes hírről számolt be nem olyan régen a koreai Elec, kik értesülései szerint az LG immáron nem gyárt több kijelzőt az Apple részére. Egészen váratlan volt a hír, hiszen a gyártó immáron évek óta szállított le LCD paneleket a kaliforniaiak részére.

Mi több, mióta az Apple belépet az iPhone X-zel kezdve az OLED kijelzős okostelefonok világába, azóta voltak pletykák, hogy idővel az LG is felzárkózik a Samsung-hoz, hogy az almások ne csak egy gyártótól függjenek. Mint köztudott, a két partner közül a Samsung gyártott le jobb komponenseket, így az Apple az elmúlt években LCD-re adott le megrendeléseket az LG felé.

A beszámolóból egyébként nem derült ki, hogy mi történt pontosan. Elviekben az LG-nek nagyon kevés haszna volt azon, hogy LCD kijelzőket gyártott le az Apple számára, így feltehetően ezért nem fognak immáron panelt legyártani az almások számára. Elviekben a gyártó a saját telefonbizniszét sem kívánja fenntartani, mert veszteséges, így sanszos hogy a plusz kapacítást, amit ezzel az esettel nyernek, más termékükre fordítják majd.

Ami pedig az Apple-t illeti, pánikra nincs ok, hiszen a Sharp és a Japan Display párosa továbbra is LCD kijelzőket szállít le számukra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!